Учен съзря жена в Шекспир

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Public Domain
Мегавселена
  • 4 април 2016 г. в 14:23 Последна промяна:
    4 април 2016 г. в 14:24

Великият английски драматург Уилям Шекспир е бил жена. До такъв извод е стигнал в своята книга един от водещите изследователи на неговото творчество – Джон Хъдсън, пише Daily Mail.

Според неговата теория зад маската на Шекспир се крие жена на име Амелия Басано, която произхожда от семейството на венециански евреи – музиканти в двора на Елизабет I.

На младини тя била любовница на барон Хенри Кери, който се занимавал с постановките на Шекспир.

По такъв начин Амелия е притежавала необходимите знания и връзки за създаването на наследството, което днес се приписва на Шекспир, твърди Хъдсън.

шекспир/амелияИзследователят дори смята, че Амелия е имала роман с драматурга Кристофър Марлоу, един от най-изявените предшественици на Шекспир. Според Хъдсън тя дори забременяла от него. Амелия е починала в нищета, добавя той.

Хъдсън подкрепя своята версия с това, че в много от пиесите на Шекспир се проследява добро познаване на Италия, откъдето е родом Амелия, докато Шекспир, според наличните данни, не е напускал Англия през целия си живот.

Според учения сега, когато светът „бавно става по-малко расистки, сексистки и в по-малка степен следва религиозни догми, е настъпило време историята на Амелия да бъде чута“.

Уилям Шекспир (1564−1616 г.) е смятан за един от най-великите драматурзи в света и нерядко е наричан национален поет на Англия. На неговото авторство принадлежат 38 пиеси, 154 сонета, четири поеми и три епитафии.

Съхранени са малко исторически свидетелства за живота на Шекспир, което е породило многобройни спорове за неговата външност, сексуална ориентация, религиозни възгледи. Освен това, според една от версиите, част от приписваните му произведения принадлежат на други хора.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Гледна точка

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори