Ужасяващ вълк робот пази японските ферми

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

За последните 8 месеца фермите в района на град Кисаразу в Япония са се превърнали в дом за ужасяващ вълк – робот. Той е предназначен да пази нивите на фермерите – модернизирано плашило.

Всъщност историята е малко тъжна, защото вълците в Япония са напълно изчезнали още през 19 век. Причината за това е спонсорирана от държавата кампания по изтребването им. Сега части от Япония са пренаселени от елени и диви прасета. Те нападат посевите на фермерите и нанасят големи щети. Затова сега, 200 години по-късно, хората заменят изтребения вид с робот.

Първият официален тест на вълка-робот току що приключи и се оценява като успех. Толкова голям успех, че вълкът влиза в серийно производство още от април тази година, съобщава Asahi Television.

Ефективният радиус на вълка е около 1 км, което означава, че ефективността му е по-висока от тази на електрическите огради. Все пак фермерите ще трябва да купуват по няколко вълка, защото засега роботът е неподвижен.

Цената на неподвожния вълк – плашило – робот е доста солена. Можете да го купите за около 4840 долара (514,000 йени), но има и опция с месечни лизингови вноски.

Вълкът усеща присъствието на дивите животни и започва да издава широк набор от звуци, включително изстрел на пушка, сова и човешки глас.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Иновации

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори