В немската бира намериха опасен пестицид

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Рixabay.com
Антония Михайлова

Представители на Мюнхенския институт са публикували резултатите от тестовете на 14 популярни сорта немска бира и са открили във всеки от тях съдържание на глифозат – опасен за здравето пестицид. СЗО не изключва, че този компонент може да предизвиква рак.

Глифозат е открит в бирата Oettinger Pils, Franziskaner Weissbier, Erdinger Weissbier, Augustiner Helles, Krombacher Pils, Veltins Pilsener, Warsteiner Pils, Bitburger Pils, Hasseroder Pils, Radeberger Pilsner, Hasseroder Pils, Paulaner Weissbier, Radeberger Pilsner, Beck`s Pils.

Количеството глифозат в различните сортове бира представлява от 0,46 микрограма на литър до 29,7. По такъв начин минималното превишение на нормата на съдържание на този компонент в бирата (0,1 микрограма на литър) е 500%.

Експертите вече са заявили, че приетият в Бавария през 1516 година закон за чистотата на бирата се е оказал фарс. Според тази норма популярната напитка трябва да се състои само от три компонента – вода, хмел и ечемик.

Впрочем не всички смятат тази новина за тревожна. Представителите на института по оценка на рискковете (BfR) не смята глифозат за опасна съставка, пише Die Welt. Според служителите на BfR, за да причини вреда на здравето, човек трябва да пие около хиляда литра бира на ден.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Здраве

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори