Видео изтекло от ВМС на САЩ показва НЛО край бреговете на Калифорния

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

Наскоро изтекло видео от военноморските сили показва, че неидентифициран летящ обект изчезва над водата край Калифорния, се казва в клип, получен от създател на документални филми и споделен с NBC News.

Видеото е заснето през юли 2019 г. от самолети на военноморските сили и е записано в бойния информационен център на USS Omaha, според режисьора Джереми Корбел.

Изглежда, че клипът показва сферичен обект, летящ над водата за няколко минути близо до Сан Диего, преди да изчезне. „Пръсна се“, се чува във видеото коментар на военнослужещите.

Министерството на отбраната потвърди, че клипът е записан от военноморските служители и заяви, че ще бъде разгледано от оперативната група за неидентифицирани въздушни явления на Пентагона – група, създадена миналата година, за да „придобие представа“ за „природата и произхода“ на такива обекти.

Видеото беше публикувано няколко дни преди предаването „60 минути“ да излъчи интервю с двама бивши пилоти от военноморските сили, които си спомниха, че са изпратени да разследват „множество аномални летателни апарати“, спуснали се на 80 000 фута за по-малко от секунда. Инцидентът също се е случил край Сан Диего през 2004 г.

Един от пилотите, Дейв Фравор, казва пред „60 минути“, че персоналът е открил „малък бял обект“, който се движи над водата, преди да изчезне. Секунди по-късно неговият кораб – USS Princeton – съобщава, че обектът отново се е появил на радара на 60 мили.

Кристофър Мелън, висш служител на отбраната в администрациите на Клинтън и Джордж Буш, заявява в интервю, че има „голяма приемственост“ между неотдавнашните съобщения за неидентифицирани обекти и доклади отпреди десетилетия.

„Това, което виждаме, са редица различни неща“, каза той. „Понякога виждаме 50-футов обект, който може да се движи с хиперзвукова скорост и на пръв поглед да излезе в орбита или да слезе от надморска височина над 100 000 фута.“

Мелън казва, че стигмата, свързана с докладването на подобни явления, отдавна държи мълчаливите свидетели настрана- настроение, отразено от лейтенант Алекс Дитрих, един от военноморските пилоти, интервюирани от „60 минути“.

„ Хей, човече, ако видя това, не знам, дали щях да се върна и да кажа каквото и да било “, каза Дитрих. „Защото звучи толкова лудо, когато го разказвам“.

Дълга история в „Ню Йоркър“, озаглавена „Как Пентагонът започна сериозно да се занимава с НЛО“, изследва работата на журналистката Лесли Кийн миналия месец. Кийн е съавтор на статия в „Ню Йорк Таймс“ преди четири години, в която се съобщава, че Пентагонът харчи милиони долари за програма за идентифициране на заплаха, за да изследва неидентифицирани летящи обекти, които се движат с висока скорост без да е ясно, какво ги задвижва.


Така и така си тук …

… искаме да те помолим за услуга. Ние сме малка независима редакция, което значи, че сами си решаваме какво да правим и за какво да пишем. Нямаме абсолютно никакви зависимости към рекламодатели, собствениците ни не са милионери, нямаме никакви взаимоотношения с политици или пък бизнесмени. Никой не редактира редактора. Никой не „насочва“ мнението ни. Затова ти можеш да ни подкрепиш. Ако ни четеш редовно и смяташ, че статиите, които качваме са полезни, интересни или забавни, може да натиснеш бутона по – долу и да дариш сума по свое усмотрение.
Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Искам да знам

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори