Видео с раждане на змии е хит в мрежата

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Видео с раждането на пет змийчета порази зрителите. Според изданието The Sun „кадрите напомнят филм на ужасите“.

Потребител на популярния американски сайт Reddil, публикувал гиф с виещата се смя, изтръгваща от себе си потомството, отбелязва, че дори не си е представял подобно нещо. „Смятах, че змиите снасят яйца“, пише той.

Някои потребители споделят, че в Китай ловят змиите основно за кулинарни нужди, в Индия – заради кожата, а в Бирма – за производство на серум. При това се оказало, че повечето хора не били наясно, че на Земята съществуват живородни змии.

„Това, че змиите могат да спят три години поред, без да приемат никаква храна, го знам, но това, че могат и да не снасят яйца – не.“

Според National Geographic 70% от змиите по света снасят яйца и те обикновено живеят в по-топъл климат, който помага по време на инкубационния период. Останалите 30% са живородни или яйцеживородни (при последните зародишът се развива, докато яйцето е в майчиния организъм, и се излюпва веднага след снасянето).

Категории на статиите:
Животни

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори