Всемирният Потоп е истина, променила коренно живота на хората

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Структури Анунаки
Ивайло Красимиров

От всички библейски истории свързани с древния свят, вероятно най-популярната е за всемирния Потоп. Повечето хора възприемат историята за Потопа  като мит, като легенда, но напоследък редица учени събраха доста доказателства, че тя всъщност е истина.

Учените тръгват от факта, че историята за всемирния Потоп присъства в преданията и легендите  на различни народи, на различни места в света и с различни култури.

Ето десет факта, които могат да се използват като доказателства, че историята за всемирния Потоп е истина.

1. Наличието на шеврони, (клинообразни структури в морското дъно), които според учените свидетелстват за силна морска активност. Те са откривани не само по морското дъно на различни места, но и в райони, които днес са суша.

Последното впечатляващо откритие на шеврони стана през 2004 година в планински район на Мадагаскар. Според археолога Брус Масе, който изследвал откритието обстойно, то е свидетелство за гигантско наводнение, потоп, предизвикан вероятно  от падането на огромен астероид или комета в Индийския океан, където е открит и гигантски кратер оставен от удара.

Според Масе, ударът от астероида е предизвикал унищожителни вълни и потоп на сушата, като това е станало точно във времето, в което се разказва за всемирния Потоп.

2. В район срещу планината Арарат, намиращ се в днешна Турция, там където според библията  спира „ковчегът“ (корабът построен от Ной), Дейвид Алън Диил открива останки, за които доказва, че са от построения от Ной кораб. Размерът на останките на кораба на Ной отговарят на тези дадени в древните текстове, а районът в които е намерен се нарича Наксуан, място станало известно в края на 40 те години на миналия век, когато след земетресение се откриват странни очертания в земята. След десет годишни изследвания, Диил издава книга в която обстойно доказва, че именно на това място до планината Арарат е спрял корабът на Ной.

3. Практически всяка цивилизация, всяка култура има своята история за всемирния Потоп, като тези истории обаче, безкрайно си приличат. Едва ли има друга древна легенда, която така точно да се повтаря в писанията на толкова различни и отдалечени народи. Като се започне от шумерите и епопеята на Гилгамеш, премине се през гръцката легенда за Прометей, който инструктира сина си Девкалион да се подготви за потопа и да се спасят със жена си Пира. Или историята на древните римляни, където богът Юпитер с помощта на Нептун предизвикват потоп на Земята, за да унищожат „злата част на човечеството“ и се стигне до древноегипетската легенда за Атум, който предизвиква потоп за да унищожи бунтовниците, като самият той остава на земята, но като змия… Историите са практически идентични, без някои подробности и с различни имена и герои.

4. Древният град Гьобекли Тепе. Това е странно място със странни постройки и храмове, датирани от преди 12 000 години и открити от археолозите едва в средата на миналия век. Там има стотици каменни колони на които са издялани различни животни. Намерени са и много олтари с останки на животни, вероятно принесени в жертва. Всичко това съвпада с описаните в Библията действия на Ной, след като напуска кораба си.

5. Откритите останки на различни градове по морското дъно, за които се доказва, че са били потопени към 10 000 години преди Христа. Един такъв град, потопен в този период е открит край Окинава, Япония, където са открити останки от пирамиди и гигантски стъпала, Според някои археолози, този град е построен от високо развита цивилизация.

Подобно откритие има и край бреговете на Индия. През 2002 г. останките на древен град са открити в протежение на километри под водата. Според предварителните данни този град е бил потопен по време на последната Ледена епоха. Най-правдоподобното обяснение за тези потопени градове, е че това е станало заради промяна в равнището на моретата и изчезване на части от сушата именно заради всемирния Потоп. Необясним обаче си остава фактът, че тези градове са строени от много развити цивилизации.

6. Откритията през последните десетилетия на различни артефакти от шумерската цивилизация, сред които и така нареченият „Списък на шумерските царе“, представляващ списък на шумерските водачи, управлявали страната „от началото на времето“. Тук интересното са царете,  живели преди Потопа, случил се преди около 12 000 години. Според списъка тези владетели са управлявали стотици години, което предполага, че са имали много по-дълъг живот в сравнение с днешните хора. Според списъка, след потопа, царете са управлявали средно между 10 и 40 години, нещо което е по-реалистично от гледна точка на продължителността на живот на хората. Защо животът на Шумерските царе преди Потопа е бил толкова по-дълъг в сравнение с този на управлявалите след потопа? Няма отговор на този въпрос.

7. Откритите мистериозни „Свитъци от Мъртво море“ в края на 40-те години на миналия век, дават нови подробности за Потопа и „ковчега на Ной“. В свитъците се говори нашироко за Потопа и за кораба построен за да го преживее. Според свитъците, той е имал формата на пирамида, като „ребрата на кораба“ са се събирали в един връх.

8. Ролята на извънземните. В края на 70-те години на миналия век, Захария Сичин пуска първата от серията си книги, наречени „Хроники на Земята“. В тази серия от книги той описва извънземна раса, наречена Анунаки. Според Сичин всичко написано от него се базира на преводи от древни Шумерски текстове. Според текстовете, анунаките били наясно с приближаващия се всемирен Потоп, но решили да не се намесват и да не спасяват местните хора. Все пак предупредили един от своите любимци, който да направи кораб и да вземе на него всичко необходимо за бъдещ живот.

9. Много добри и известни учени през последните няколко десетилетия променят мнението си за Потопа. Все повече от тях приемат, че Потопът всъщност наистина се е случил. Ако повечето от тях все още са предпазливи да твърдят това със сигурност, то поради факта, че събитието е отдалечено на 12 000 години и трудно могат да се намерят категорични доказателства в днешно време.

10. Дори Потопът да е истина, трудно е да се приеме историята за Ной и неговия кораб. Трудно е да си представим подобен кораб, който да приюти по две от всички видове животни на земята. Въпреки това, историята с кораба на Ной присъства във всяка от историите за Потопа. Възможно ли е все пак да е истинска?

Появи се нова теория, свързана отново с извънземни, според която корабът на Ной всъщност е съхранявал ДНК от всички живи същества преди Потопа, за да се даде възможност на живота отново да стартира след него.

В телевизионната програма „Древните извънземни“ авторът, Раби Ариел Бар Цадок казва: „Древният Потоп е бил от изключителна важност, защото светът преди него е бил много по-различен от този след него. Има много легенди, но и все повече доказателства, че животът преди Потопа е бил високотехнологичен и местните хора са контактували с извънземни. Тази цивилизация по някаква причина е изчезнала след Потопа“.

Всичко това може да изглежда силно неправдоподобно за много читатели, но при всички случаи е интригуваща и интересна теория, нали?

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Легенди

Коментари

 • Rx Online Pharmacy Lyrica Drug Interactions [url=http://cialtobuy.com ]online pharmacy[/url] Keflex And Diflucan Keflex Absesed Tooth

  JeffSeenda 28 ноември 2017 19:44 Отговор
 • Това са пълни глупости. Потоп всеммирен преди 12000години не е еимало. Няма нито едно свидетелство за такъв огромен метеорит ударил земята и предизвикал такъв потоп, ако е имал такъв, то преди 12000 години щеше да има огромно измиране на земята а такова няма, дори е бил Ледников период по това време, тоест нивата на водата са били доста по-ниски, заради големите количества вода хваната в ледниците. Изобщо пък няма да коментирам как шумерите описвали царете си и как преди 12000 години те живеели стотици години а после по-малко, тъй като шумерската писменост е от преди 5500 години и няма как шумерите преди 12000 години да са писали каквото и да е било, ако пък са писали какво е било 6 хиляди години преди това и са преразказвали някакви митове и легенди това не трябва да се приема като факт. Библейския потоп се е случил у нас преди 7000 години, когато дигата на босфора се къса и морето залива територията на днешното черно море, което по това време е било гиганстко сладководно езеро, вероятно населено по цялото си крайбрежие, знаем че най-ранната култура се е породила в земите на полумесеца на плодородието в днешна Турция, там за първи път хора отглеждат животни и растителни култури. Знаем че най-старото злато в света е открито край Варна, тоест около това голямо езеро е била най-развитата цивилизация, нахлуването на морска вода от босфора естествено унищожава крайбрежните селища заливайки ги и оставяюки ги под вода завинаги, хората които са успели да се спасят са разказвали историята през вековете и по-късно тя е описана, предполага се, че тези хора са се пръснали по целия свят търсейки нови убежища за себе си и семействата си, по този начин легендата достига много точки на света и естествено всяка по нейн си начин е преразказана и описана по-късно, когато се появява писмеността Ето това е истината, всичко друго са глупости. Извънземни, Аноники, 120000г…. как хората тогава били супер развити цивилизации, които са унищожени и т.н. глупости.

  Румен 25 юли 2017 12:59 Отговор
  • Имало е потоп който е описан детайлно и много технологично в ЕНУМА ЕЛИШ,чети…

   Боби 27 юли 2017 20:56 Отговор
   • ЕНУМА ЕЛИШ е писано преди 4000г. как може да описва събития от преди 12000г. Това са легенди, както съм написал на събитие, което съм описал от преди 7000г. Представи си нещо предавано от уста на уста хиляди години накрая какво ще излезе и колко ще е далеч от истината. Играл ли си на развален телефон? Нареждате се няколко човека и всеки прошепва да съседния до него дума, докато обиколи всичките накрая последния често казва съвсем различна дума. Защото кой чул, недочул, кой разбрал, недоразбрал, кой в мрака пред огъня поукрасил и добавил нови детайли и така пред хилядолетията става друго. Археологията доказва, че не е имало такова мащабно събитие на земята. Двете най мащабни са първото късането на дигата на гибрилатар, когато океана наклува мижду Европа и Африка и ги разделя създавайки Средиземно море, но това събитие е преди милиони години, човека не е съществувал и второто такова наводнение е късането на дигата на босвора и образуването на Черно море преди 7000 години. Като най-вероятно именно това събитие е описвано в старите текстове на много народи.

    Румен 28 юли 2017 09:37 Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори