Японски майстор управлява животните с енергия

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

„Обменям енергия с животните и те заспиват“, казва Канзава Сенсей. © Waking Times
Хермина Тот
  • 12 март 2016 г. в 10:24 Последна промяна:
    3 април 2016 г. в 13:17

Ние прекалено често възприемаме по подразбиране, че човешките създания имат само пет сетива, и ако не можем да обясним някое събитие в рамките на съвременната наука, то го отбелязваме като аномалия или случайност.

В продължение на хилядолетия майсторите на източни бойни и медитативни изкуства са настройвали своето тяло и разум за възприятието на чи – енергия, която пронизва всички живи същества.

Овладявайки това умение до съвършенство, те можели да демонстрират изключителни постижения в ловкост, концентрация, дълголетие и сила. В същото време на Запад неохотно признавали съществуването на тази фина енергия, съединяваща всичко живо.

Цигун е практика за култивиране на тази енергия и японският майстор Канзава Сенсей представлява рядък пример за необичайната сила на цигун. Той е известен със своята способност да управлява животните със силата на своя разум и чи. Когато се намира близо до животни, концентрирайки своя ум и манипулирайки чи със своите ръце, той може да успокои, да въведе в транс и дори да приспи много животни – например биволи, слонове и щрауси.

За този майстор е заснет филм, по време на който той посетил ранчо за алпака (Vicugna pacos) в Калифорния и поразил стопанката му с това, че взел под контрол цялото ѝ стадо. След приключването на снимките Канзава извършил чудеса в лечението на ранено животно. Ето какво пише собственичката на ранчото на своя сайт:

„Това, което той направи след снимките, беше най-невероятно. Една от моите алпаки тази сутрин се държеше много странно. Задните ѝ крака и челюстите ѝ бяха практически парализирани и тя не можеше да се движи и да яде. Дадох ѝ лекарство с надеждата, че ще помогне. Но през деня не стана по-добре. В края на деня разказах за нея на Канзава Сенсей и той отиде да я види.

Тя продължаваше да не може да яде. Сенсеят започна да работи с нея, като стоеше на около метър и половина, използвайки своя разум и енергията чи. Ние видяхме постепенно подобрение и след 20 минути тя напълно се възстанови, започна да се движи нормално и да яде. Повече никога не е имала подобни симптоми.“

След това във видеопрезентацията Канзава Сенсей работи със стадо биволи – много големи и опасни животни. За да засвидетелства достоверността на снимките, в програмата е участвал работещ с биволи ветеринар, който също бил потресен от това, което майсторът може да направи с тези огромни животни.

Разговорът между ветеринаря и собственика на ранчото показва доколко днешната система няма и понятие от тази древна мъдрост.

„Докторе, има ли начин да се обясни това от научна гледна точка?“, пита собственикът на ранчото. „В медицината, която познавам – не“, отвръща ветеринарят.

В живота всичко е взаимосвързано на такива нива, които повечето от нас не могат да почувстват, и западната наука изостава далече назад, когато става дума за разбирането на дълбочината на тези връзки. Енергийното тяло е наша природна сила и всеки от нас има възможност да култивира и усъвършенства своята енергия.

Много съвременни майстори на чи откриват своите тайни и макар да изглежда, че Канзава Сенсей владее свръхчовешка сила, всъщност всеки може да развие в себе си осъзнаването и владеенето на тази енергия.

Вижте демонстрация на необичайните способности на Канзава Сенсей в следващото видео:

За още една демонстрация вижте видеото от японска телевизия, което показва работата на майстора с елени, щрауси и малки животни, всяко от които се успокоява и изпада в хипнотично състояние под въздействието на енергията чи.

Waking Times

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Съзнание

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори