Японци накараха бонсай да левитира (ВИДЕО)

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Hoshinchu / Kickstarter
Антония Михайлова

Японската компания Hoshinchu представи проекта на левитиращия бонсай Air Bonsai. За финансирането му е пусната кампания в краудсорсинговата платформа Kickstarter.

Комплектът Air Bonsai представлява базов модул с електромагнит, захранван от постоянен ток, и левитиращ модул с вграден магнит, в който може да се постави растение. Левитиращият модул ще бъде във вид на чашка от вулканично стъкло или във вид на сфера от мъх и влакна, в която е поставена гъба.

Левитиращият модул с диаметър шест сантиметра лети над базовия модул на височина два сантиметра и издържа до 300 грама тегло. Притежателят на Air Bonsai може самостоятелно да си посади растение и с помощта на ножица да го изреже за постигане на баланс. Основателите на компанията отбелязват, че поради юридически проблеми с международното изпращане на семена и разсад те ще се постараят да подсигурят бонсаи в страната поръчител.

За удоволствието да имаш Air Bonsai без растение, е необходимо да се жертват 200 долара. Комплектът с отгледан бонсай струва 500 долара. Изпращането на комплектите е планирано за април 2016 година.

Категории на статиите:
Иновации

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори