Зареждане на електромобили с дрон?

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Зарядна станция на Tesla motors, pixabay.com
Ивайло Красимиров

Най-честият кошмар на собствениците на електрически автомобили е батерията да се изчерпи на път, а зарядната станция да е далеч. Ново откритие показва, как този кошмар може да изчезне в бъдеще. Едно телефонно обаждане и зарядният дрон ще бъде над вашия автомобил. Пътешествието ще продължи спокойно, без изобщо да се отклонявате от вашия маршрут.

Нов патент скоро ще доведе до прототип на заряден дрон, който може да даде по-ясни очертания на бъдещето на електрическата мобилност. Това е добър отговор на практически проблем, засягащ електрическите автомобили, защото дори в страните с най-много електрически коли, зарядните станции не са в изобилие.

Фирмата произвеждаща най-много електромобили -Тесла обяви, че тази година ще удвои броя на зарядните си станции, както в градовете, така и по магистралите. Това означава около 10 000 зарядни станции за бързо зареждане и около 15 000 за нормално зареждане по целия свят. Сега най-гъста мрежа от зарядни станции за електрически коли има в Япония.

Фирмата „Протера“ разработи система за бързо зареждане, но естествено и тя зависи от мрежата станции по пътищата и улиците.

В Хонда пък разработиха система, която  може да зарежда автомобила в движение.

Сега новият патент за дрон, който да зареди автомобила на всяко място, е нова стъпка за разширяване възможностите на електрическите автомобили, прокарваща пътя за тяхното скорошно господство по пътищата на света.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Автомобили

Коментари

  • Честно казано не разбирам, защо всяка бензиностанция не си добаи по една или два зарядни за ток, първо, че са много по евтини от бензиноколонките, второ, че така поетапно могат да преминат от бензиново към електрическо зареждане, както ще се слува в бъдеще от бензинови към електрически коли. Поне големите вериги могат да го направят а те са достатъчно начесто, че да може човек спокойно да тръгне и на по-дълъг път ако пробега с едно зареждане не е под 200км. а Тесла примерно издържа и 550км. с едно зареждане, Голф-Е издържа 300км. и т.н..

    Румен 8 юни 2017 16:32 Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори