Защо Хилари Клинтън няма да разкрие материали за НЛО

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Ако Хилари Клинтън спечели президентската надпревара в САЩ, тя ще стане не само първата жена начело на Америка, но и първият президент, чиято предизборна кампания е засегнала темата за НЛО.

Неотдавна тя се появи в шоуто но Джими Кимел в предаване, посветено на уфологията. Водещият напомни на Клинтън, че нейният съпруг Бил Клинтън по време на своето президентство вече се е опитвал да се добере до информация за НЛО, но от това нищо не е излязло.

„Е какво, аз ще опитам още веднъж“, коментирала Хилари. Пред изданието Conway Daily Sun тя казва, че „ще стигне докрай“ в стремежа да разкрие информация за контакти с пришълци, което силно впечатлило някои уфолози ентусиасти.

Но мнозина експерти, посветили не една година на изследвания по темата за НЛО, са настроени по-малко оптимистично.

„Едва ли тя ще успее да открие нещо“, казва Ник Поуп, писател и журналист, който е осветявал уфоложки въпроси по поръчка на британското отбранително министерство. Поуп е оглавявал проект на британското правителство по изучаване на НЛО от 1991 до 1994 година. Както отбелязва той, американската научноизследователска работа в тази насока (проектът „Синя книга“) е приключила още през 1969 година и оттогава не са се появявали никакви нови данни.

Ръководител на предизборната кампания на Хилари е станал Джон Подеста, който е оглавявал клуба „X-Files“, работейки през 90-те години в Белия дом под ръководството на Бил Клинтън. В предисловието към една от книгите за НЛО Подеста пише, че е време да се „повдигне завесата на секретност“ по въпросите, отнасящи се до контакти с пришълци.

До февруари миналата година Подеста е бил съветник на Барак Обама. Напускайки Белия дом, Джон заявил, че никакви нови данни за НЛО така и не са били обнародвани. „И накрая, главният ми неуспех за 2014 година: материали за пришълци така и не са разкрити“, написал той в Twitter.

Но Ник Поуп не разбира досадата на Подеста. „Няма никакви секретни материали за НЛО, които някой трябва да разкрива. От края на проекта „Синя книга“ в САЩ не съществува ведомство, което да разследва епизоди с НЛО. А цялата информация от „Синя книга“ отдавна е публикувана и е достъпна в националните архиви“, твърди Поуп.

Но с него не е съгласен Тед Роу – изпълнителен директор на Националния авиационен център за регистриране на аномални явления (Narcap). Това е независима организация, която събира доклади на пилоти и оператори на радиолокационни системи, отнасящи се за НЛО. Роу е убеден, че правителството знае повече, отколкото казва.

В подкрепа на своята позиция Роу припомня как журналистът Лесли Кин е отправил официално запитване до правителството за известен инцидент в Пенсилвания. Сблъсквайки се с отказа на държавните органи, Кин се обърнал към съда и спечелил, но така и не получил никакви материали – правителството обявило документите за загубени.

„Казват, че са загубили всички файлове. Възможно е подобни „загубени файлове“ да са повече, отколкото си мислим“, казва Роу. Скептиците се съмняват не само в съществуването на самите „секретни материали“, но и в целесъобразността на разследването на Клинтън.

„Умът ми не побира за какво ѝ е необходимо това. Не мисля, че по този начин може да се спечелят повече гласове на изборите. Хилари Клинтън прави отличен подарък на Тръмп. Ексцентричният републиканец сега може да каже: „Аз застъпвам създаването на работни места и обновяването на икономиката, а моята противница, изглежда, се интересува само от НЛО и пришълци“, казва Ник Поуп.

Шумотевицата около твърдението на Хилари Клинтън е завладяла цялата страна – дори на говорителя на Барак Обама се наложи да отговаря на въпроси за тайнствената Зона 51. Джош Ърнест заяви, че нищо не му е известно за планове на президента по публикуване на информация, отнасяща се до този обект.

Зона 51 се обсъжда от уфолозите едва ли не по-често, отколкото самите НЛО. Ентусиастите са убедени, че на територията на тази секретна база се съхраняват отломки от кораби на пришълци и дори останки на извънземни същества. Но Ник Поуп винаги е готов да залее романтиците със „студен душ“.

„Искаше ми се там да има тела на пришълци. Светът щеше да е много по-интересен, ако в хангарите на Зона 51 имаше извънземен космически кораб. Но в нашия век, в епохата на Wikileaks, Асанжовци и Сноудъновци, едва ли държавата може да скрие в торба такова голямо шило.“

Тед Роу, който за последните 16 години е изучил хиляди доклади за НЛО, не вярва, че „секретните материали“ ще бъдат публикувани в близките години. Според него обещаното разследване на Клинтън предварително е обречено на провал.

„Не зная какво ниво на достъп има президентът към засекретена информация. Възможно е Хилари Клинтън, при цялото си желани, никога да не разбере това, което не ѝ се полага“, отбелязва Роу.

Източник

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Свят

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори