Зайци се спасиха от наводнение на гърба на овце …

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Zealand
Ивайло Красимиров

Фермер от Нова Зеландия фотографира диви зайци, които за да се спасят от наводненията са се изкатерили на гърба на овце.  В края на юли наводнения мъчат обитателите на област Отаго на острова.

Фермерът Фърг Хорн наминал да проконтролира овцете си след силния дъжд, довел до наводнения. Той дори очаквал да намери голяма част от стадото удавено, но с радост открил, че овцете са се изкачили на възможно най-високата точка на пасището и са оцелели, защото там водата стигала до средата на краката им. Още по-изненадан бил фермерът от поведението и смелостта на няколко диви зайци, които за да не се удавят са се покачили … на гърбовете на някои от овцете.

Два заека седят на гърба на овца, за да избегнат водата...

Два заека седят на гърба на овца, за да избегнат водата…

В Нова Зеландия дивите зайци са много разпространени  и са считани за вредители, а правителството дори има план да се справи с тях до 2050 г. Фермерът Хорн казва, че от 40 години стреля по диви зайци във фермата си, но конкретно тези оставил живи, заради изобретателността и смелостта им.

Силните наводнения затрудниха живота в източния край на региона Отаго, където има много домове под водата и доста хора бяха евакуирани.

Категории на статиите:
Животни

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори