4 битки, които трябва да водиш, ако решиш да вземеш червеното хапче

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

За тези, които не са гледали Матрицата: главният герой Нео трябва да направи избор между червено и синьо хапче. Синьото хапче ще го остави в изфабрикуваната реалност на Матрицата, докато червеното ще го извади от Матрицата, навън в истинския свят.

Изборът не е толкова лесен, защото животът в Матрицата е по-лесен и много по-комфортен от суровата реалност на истинския външен свят. Трябва ли Нео да избере това, което познава и да остане в зоната си на комфорт или да се изправи пред неизвестното и потенциално опасното битие на света, който съществува извън Матрицата? А ние?

Идеята за червеното хапче владее въображението на хората. То (червеното хапче) предлага истина, без медиацията на модерното общество. За онези, които търсят духовно пробуждане отговорът е лесен.

Избирането на червеното хапче и живеенето на живота, такъв какъвто е наистина, без филтрите на егото и обществения конструкт, придава различен смисъл на битието. Но трябва да си предупреден(а), че животът в духовно пробуждане не е никак лесен.

Ето четири битки, които ще трябва да водиш, след като избереш червеното хапче.

  1. Вероятно ще загубиш някои приятели

Хората в живота ни са свикнали с нас, такива каквито сме. Когато започнем да се променяме по драстичен начин, те може да започнат да се чувстват некомфортно по две причини. Първо, те са изградили живота си покрай нас, по начина, по който сме били, с идеята, че ще останем такива. Второ, те може да са щастливи в тяхната си комфортна зона и да не искат да се конфронтират с идеята, че има алтернативен начин на живот, който може да е по-добър, но по-труден. Не на последно място, може да се окаже, че вече не искаш да се асоциираш с хора, на чиято компания си се наслаждавал(а) доскоро, заради негативизма, злобата и клюките…

  1. Може да изпиташ необходимост да промениш живота си драстично

Новото ти АЗ може да не е щастливо с живота, който водиш. Може да установиш, че вече не чувстваш връзката с хора, за които доскоро те е било грижа или пък, че не можеш да продължиш да вършиш същата работа. Може да поискаш да смениш начина на работа, начина, по който пазаруваш, социализираш или по който се забавляваш. Нещата, които си обичал(а), може да загубят смисъл. Може да се окаже, че гледането на новини или забавни програми ти е непоносимо. Ще подлагаш на съмнение всичко в живота си и това ще бъде адски дезориентиращо.

  1. Нещата вероятно ще започнат да се разпадат

В резултат на новите чувства, животът ти може да започне да се разпада. Някои определени връзки ще бъдат прекратени, а нещата, към които си се стремил(а) като хубав дом, модерен автомобил, интригуващо звучаща позиция в работата, вече не означават нищо за теб. Ще чувстваш обърканост и тревога от време на време. Ще имаш усещане за хаотичност в живота си, защото това, в което доскоро си вярвал(а), се е променило до неузнаваемост. Духовното пробуждане по никакъв начин не е винаги благословията, на която сме се надявали. Може да се окаже, че мечтаеш за шанс да промениш съзнанието си, да избереш отново синьото хапче.

  1. Може да имаш чувството че полудяваш

Когато всичко в живота ти се променя толкова драстично, може да имаш чувството, че губиш предствата за себе си. Това може да е плашещо и дори да мислиш, че не си „добре в главата“. В такива мрачни дни краят на битката не се вижда. Въпреки това бъди уверен(а), че нещата ще станат по-добри. Процесът на духовно пробуждане не е лесен, но си струва. По някое време нещата ще се започнат да се нареждат и новата посока ще ти се изясни.

Битките при избиране на червеното хапче може да са трудни, но тези чувства са временни. Това е необходимост, за да можеш да избереш живот, който носи смисъл за теб. Това са родилните болки на новото ти АЗ. Веднъж да пребориш тези проблеми, ще откриеш хора, на които наистина можеш да разчиташ, работа, която ти носи смисъл и начин на живот, който ти носи мир и удовлетворение.

Имай предвид, че духовната работа няма да приключи, винаги ще има нови предизвикателства, които да те водят до нови, по-висока нива на духовно осъзнаване, така че стягай предпазните колани и се готви за диво и вълнуващо пътуване.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Аз, човекът

Коментари

  • Tadalis Online Discount Legally Provera Irregular Periods Order Us Store [url=http://leviprices.com]vardenafil hcl 20mg tab[/url] Order generic isotretinoin low price internet overseas Real Progesterone Visa On Line Sale isotretinoin cheap legally mastercard accepted

    Ronneve 17 ноември 2017 10:14 Отговор
  • Hydrochlorothiazide Ups Medication Overseas [url=http://tadalaf20mg.com]online pharmacy[/url] Seismic Loop Keflex Drug Medicine

    Ronneve 8 октомври 2017 11:01 Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори