8 знака, че си на прав път в живота си (дори да ти се струва, че не е така)

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

Как може да знаеш дали си на прав път? Понякога животът ни поднася уроци, които трябва да научим преди да продължим напред. Тези промени може да изглеждат много трудни за приемане. Но когато го направиш, ще почувстваш, че си на прав път.

Ако в момента преминаваш през такива големи промени в живота и не знаеш дали ще оцелееш, виж тези 8 чувства, които показват, че си на път да усвоиш урока:

 1. Не е толкова страшно да се чувстваш в изолация

Когато нещата излязат от контрол, е нормално да се чувстваш изгубен(а). Промените в живота изискват време за адаптация и стигане до правилните решения. Нормално е също да си мислиш, че никой не те разбира. Това е така, защото това си е твоята история, ти ще я изживееш и ще си извадиш заключенията. Да си в изолация обаче, не означава се си сам(а). Дори около теб да няма никой, винаги има близки роднини, семейство и приятели, които ще те подкрепят. Отдели време, което да прекараш със себе си и отдели мислите от чувствата си.

 1. Чувстваш се зле, но не чак толкова зле

Как може тъкмо това да ти подскаже, че си на прав път в живота? Е, когато си в депресия, негативните ти мисли често са безпричинни – всъщност не можеш да обясниш защо се чувстваш по този начин. Сякаш се проваляш в обяснението на причината да мразиш всички около теб.

Ако се чувстваш зле от развитието на текущите политически развития, лошото отношение към животните или каквото и да е, което можеш да обясниш обективно, започваш да се чувстваш по-добре. Всъщност, да се чувстваш зле, понякога те прави по умен/умна. Просто не трябва да се фокусираш върху негативното. В крайна сметка, това не е само твой проблем. Понякога просто така стоят нещата.

 1. Осъзнаваш, че всичко е в твоите ръце

Когато осъзнаеш, че тъкмо ти си човекът, който може да промени всичко към по-добро, започваш да действаш по правилния начин. Не очаквай някой друг да направи това вместо теб. Дори най-близките ти приятели може да са прекалено заети, за да чуят твоите проблеми. Не забравяй, ти си архитектът на собственото си благополучие. Ако го осъзнаваш, това е добър знак. Освен това, никой не те познава по-добре от теб.

Създай си нов имидж и лайфстайл. Може да е всичко, дори просто нови дрехи и мобилен телефон. Ти носиш отговорност за собственото си бъдеще, така че трябва да се погрижиш за него чрез работа, учене и харесване на нещата около теб. Можем да го наречем емоционална анатомия: въпреки че създава тежко бреме, което лежи на плещите ти, приспособяването към това чувство е ясен знак, че имаш всички шансове да оцелееш през промените за добро.

 1. Изпитваш ирационални чувства на случаен принцип

От една страна това е знак за тревога и нестабилност. Тук говорим обаче за друг случай. Като казваме „ирационални чувства“ имаме предвид внезапни приливи на силни емоции: гняв, ужас, шок, объркване, щастие и т.н. Има много неща, които може да седят зад твоя гняв. Тези приливи не означават, че психясваш. С други думи, добра стъпка е, че започваш да изпитваш силни емоции. Напълно нормално е да забелязваш малките проблеми и объркващите фактори. Означава, че си жив(а), че идентифицираш проблемите и се справяш с тях.

 1. Потискаш желанието да останеш насаме със себе си

Вече отбелязахме, че може да се чувстваш в изолация. Нормално е. Но е по-добре, ако започнеш да потискаш това усещане.

Вече не искаш да стоиш сам(а). Започваш да излизащ и да комуникираш с хора. Това означава, че си готов(а) да влезеш във фазата на самоанализ. В нея виждаш собствените си проблеми и ги атакуваш – това е добър знак. Ако не знаеш откъде да започнеш, разработи план за решаване на проблемите. Това ще бъде първата крачка.

 1. Чувстваш се изгубен(а) и без цел

Без паника, това е нормално понякога. Не е същото като да се чувстваш безпомощен. Точно като мързела, това чувство си има предимство – определя готовността ти да действаш. Трябва да разгледаш нови възможности и избори. Просто стой спокойно и не давай отдушник на емоциите си.

 1. Не се страхувай да правиш планове

Внезапните промени в живота могат да те обезкуражат да правиш планове за бъдещето. Имай предвид, че това чувство е временно и ще отмине, когато осъзнаеш как да приемеш промените.

Ако не се плашиш дори от най-реалистичните сънища, значи си на прав път в живота. Добър знак е, ако можеш да се фокусираш и да смениш кошмара с приятен релаксиращ сън. Умението да извикваш в съзнанието си конкретни части от съня е голямо подобрение. Сънят е манифестиране на подсъзнателните ти мисли, затова внимавай какво виждаш и как действаш в сценария.

 1. Отстояваш идеите си

Да правиш това, което смяташ за правилно, е отличен знак. Естествено, може да приемаш съвети от другите, но нямаш задължение да правиш това, което правят всички останали. Престанете да кимате и да поддържате статуквото. Онези, които не се страхуват да споделят мислите си и да се борят за идеите си, могат да посрещнат и да оцелеят дори при най-големите житейски бури.

За автора на тази статия: Вероника Хънт е технологичен експерт и опитен блогър от Делауер Сити. Като блогър тя се фокусира върху теми като самоусъвършенстване, продуктивност и психология. В момента пише за блога Student Share.

Категории на статиите:
Аз, човекът

Коментари

 • buy accutane in mexico [url=http://orderlevi.com]vardenafil canadian pharmacy[/url] Cash On Delivery Finasteride 10mg

  Ronneve 8 ноември 2017 00:29 Отговор
 • Propecia Calvicie [url=http://cialtobuy.com]online pharmacy[/url] Propecia Y Dutasteride Cheap Kamagra Supplier What Is Shelf Life Of Amoxicillin

  Ronneve 3 октомври 2017 12:32 Отговор
 • Pharmacy Femera Airmail Generique Du Tadalis Sx Soft Belize Pharmacy Vicodin [url=http://tadalaf20mg.com ]online pharmacy[/url] Ciprofloxacin Generic want to buy real isotretinoin Formation Of Cephalexin Salts

  JeffSeenda 27 септември 2017 11:45 Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори