Затвори x
IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ричард Брансън ще управлява Space Perspective по време на изкачването му

18 октомври 2024 г. в 20:00
Последно: 18 октомври 2024 г. в 16:10

Space Perspective обяви първия полет с екипаж на стратосферен балон, към който ще се присъедини известният предприемач Ричард Брансън.

Участвайки в тестовия полет като втори пилот, той подкрепя проекта заедно с основателите на компанията Тейбър Маккалъм и Джейн Пойнтър.

Брансън има богат опит в аеронавтиката: преди 30 години той и Пер Линдстранд поставиха рекорди, прекосявайки Атлантическия и Тихия океан с балони с горещ въздух.

„Някои от най-хубавите ми спомени са от летенето с балон с горещ въздух и съм развълнуван да се присъединя към това ново пътуване“, каза той.

Брансън, който пътува до ръба на космоса с Virgin Galactic през 2021 г., отбеляза, че вече се готви да възстанови лиценза си за аеронавтика.

Миналия месец Space Perspective успешно проведе тестов полет без екипаж на стратосферен балон.

Тяхната капсула, задвижвана с водород, може да издигне до осем пътника на височина от около 32 км – три пъти повече от височината на търговските самолети.

Целта на компанията е да предложи на туристите уникален шестчасов полет в комфортни условия с луксозно обслужване и фантастична гледка към Земята на фона на тъмното небе.

Space Perspective започна да продава билети за тези пътувания още през 2021 г., определяйки цена от $125 000 на място.

Категории на статията:
Преживявания