Истина е: мъжете не разбират женските емоции

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Както често твърдят представителките на нежния пол, мъжете просто не ги разбират. Сега ново изследване потвърждава, че мъжете наистина имат трудности с интерпретирането на женските емоции.

Предишни изследвания сочат, че мъжете трудно „четат мислите” и предугаждат за какво си мислят и какво чувстват жените. Така например учените са доказали, че мъжете често приемат дружелюбното отношение на жените като сексуална заигравка.

За да проверят наистина ли мъжете не разбират емоциите на жените, учените от Университетската болница  LWL в гр. Бохум, Германия, са провели изследване с 22-ма мъже на възраст от 21 до 52 години с магнитно-резонансен томограф.

Изследователите им предоставили за разглеждане 33 снимки на очи, половината от които принадлежали на мъже, а другата половина – на жени, за да определят какви емоции изпитват те.

Оказало се, че мъжете по-дълго и трудно отгатвали емоциите на женските очи. Когато доброволците гледали очите на мъже, се активирала мозъчната област, отговаряща за емоциите и съпреживяванията, което не можело да се каже за женските очи.

Всичко това говори, че мъжете не могат да прочетат и да разберат женските емоции. Но учените още не могат да обяснят защо се случва така. Възможно е представителите на силния пол да са генетично предразположени да отделят по-малко внимание на емоционалните сигнали на жените. Може тази реакция да се е насложила с еволюцията, тъй като в периода, когато мъжете са били ловци, за тях е било по-важно да предугаждат намеренията на други противници от мъжки пол.

Как може жените да бъдат разбрани?

Не е тайна, че мъжете се объркват, когато се опитват да разберат какво всъщност има предвид жената. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат по-добре да разберете какво иска тя.

Следете езика на тялото

Това е един от най-добрите начини да разберете дали й харесвате. Ако тя се накланя към вас, играе си с косите, усмихва се при разговор, смее се над шегите ви, значи има шансове да сте на верен път.

Гледайте я в очите

Както се казва, „очите са огледало на душата”. Ако жената често отклонява поглед, възможно е да не е докрай откровена с вас.

Следете интонацията

Дори ако тя ви казва, че всичко е наред, не бива да приемате това буквално. Ако в края на тази фраза се усеща разочарована нотка, струва си да предположите, че нещо крие, и да следите как се променя интонацията й.

Задавайте въпроси

Ако искате да опознаете жената по-добре, особено по-сдържаната и срамежлива, заслужава си да разберете нейните интереси, предпочитания и увлечения. Не се страхувайте да задавате въпроси за последните събития в живота й, за чувствата, притесненията и страховете й.

Интересувайте се от миналото й

Питайте за семейството, детството й, това ще ви помогне по-добре да разберете личността й. Но не бъдете настоятелни, ако тя не иска да ви разказва детайли. Оставете я сама да реши какво да сподели с вас.

Източник: The Body Odd on NBCNews.com

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Тагове:
Категории на статиите:
Синя луна

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори