Апенините са пропаднали с 40 сантиметра след земетресенията в Италия

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

Височината на планините в центъра на Апенинския хребет се е понижила с около 40 сантиметра в резултат на земетресенията в Италия през последните два месеца, информира ТАСС.

Агенцията цитира съобщение на италиански специалисти от Института по геофизика и вулканология . Според тях това е станало след природните бедствия, поразили централната част на страната на 24 август и на 26 октомври. Апенините се разширяват към бреговете на Адриатическо и Тиренско море, като по този начин подпират Алпите, които от своя страна, се издигат.

Освен това специалистите предполагат, че силното земетресение с магнитуд 6,5, което разлюля тази сутрин централната част на Италия, е било в резултат на продължаващата сеизмична активност, започнала на 24 август. Тогава бе регистриран подземен трус с магнитуд 6,0 в района на градовете Аматриче, Акумоли и Аркуата в централната част на Апенинския хребет.

За последните два месеца в Италия имаше три силни земетресения. Първото, на 24 август, взе близо 300 жертви. На 26 октомври два подземни труса с магнитуд 5,4 и 5,9 предизвикаха разрушения в редица градове, но нямаше смъртни случаи. Благодарение на това, че населените места там бяха напълно евакуирани, днес също бяха избегнати жертви.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Явления

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори