Барелеф на вертолет в древен египетски храм?

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Изображение в храма на Сети I в Абидос.
Антония Михайлова

Преди 3500 години в един от египетските храмове се появили пиктограми, изобразяващи… съвременен хеликоптер. Известно време тази загадка тревожила умовете на учените, след това широко се разпълзяла из интернет – но всъщност тя си има напълно научно обяснение.

Мнозина твърдят, че това е изображение на атакуващ хеликоптер и нещо, което напомня разположени един под друг резервоари с гориво. Също така на барелефа добре се вижда полусфера с орел, който стои върху нея и гледа към „танк“.

Тук се намерили още два типа летателни апарати, а съдейки по тяхната посока, „врагът“ е бил именно „танкът“. Офицер в оставка дори опознал в хеликоптера конкретен модел, производство на САЩ, и написал, че целият набор от йероглифи се доближава до картината на военната операция „Пустинна буря“. Това била единствената война, в която подобен хеликоптер и танкове участвали едновременно.

Трудно е да се твърди след това, че египтяните не са виждали бъдещето, издълбавайки йероглифи хиляди години преди да бъдат изобретени хеликоптерите. Много хора по цял свят са изследвали тази снимка.

Каква е тайната на изображенията, можете да научите в Древните.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Легенди

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори