Бира, произведена със съдействието на изкуствен интелект: Наздраве

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

Днес изкуственият интелект участва в хиляди дейности, подпомагащи живота на хората. От Лондон тези дни обаче, дойде любопитна новина за ново приложение на изкуствения интелект – помощ при варенето на бира.

Базираната в Лондон IntelligentX е първата фирма в света, която вари бира с помощта на изкуствен интелект. Използва се алгоритъм наречен Automated Brewing Intelligence (ABI), който събира реакции на потребители през Facebook Messenger, чрез които да се подобри рецептата за произвежданата бира.

На тази база до днес са създадени четири марки бира – Golden AI, Amber AI, Pale AI и Black AI—всички произвеждани в пивоварна Bermondsey Beer Mile в Лондон.

„Това което правим е много вълнуващо, казва съоснователят на IntelligentX Роб МакИнърни. В бъдеще изкуственият интелект ще продължи да „разговаря“ с нашите клиенти и ще извличаме всичко полезно от тях за да подобряваме още нашите продукти“.

Този подход дава резултат, защото първата партида бира, сварена с помощта на изкуствения интелект вече е разпродадена и се работи по втората партида, за която се очаква да бъде по-добра от първата.

Бирата създадена с помощта на изкуствен интелект е само началото за фирмата. Вече има планове да се произвежда шоколад с помощта на натрупано знание от изкуствен интелект. Друг продукт планиран по тази програма е парфюм. Изобщо всичко, което хората приемат с чувствата и емоциите си и имат мнение как трябва да изглежда или какъв вкус трябва да има, може да бъде произвеждано с влиянието на изкуствения интелект, информацията и мненията, обработвани и натрупвани от стотици хора.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Тагове:
Категории на статиите:
Иновации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори