Бъдещето на развлеченията е халюциноген, точно като в Матрицата

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

Това твърди изпълнителният директор на Netflix Рийд Хастингс. Той говори на форум, организиран от Уолстрийт Джърнъл и прогнозира, че забавленията скоро ще са много по-различни от гледането на филми и телевизия. Промяната може да дойде дори с глътването на хапче…

След като кометира предстоящото мегасливане на AT&T и Time Warner, шефът на Netflix неочаквано направи „завой“ към темата за бъдещето на индустрията, която от дълги години е базирана на гледането на екран. Конкуренцията на Netflix, според Хастингс, е всичко, което отклонява вниманието на зрителя от екрана. За в бъдеще голямото предизвикателство е да разберем, какво може да върне това внимание, казва той. „Дали е виртуалната реалност, дали са игрите, дали фармакологично?“, запита той, цитиран от TechCrunch.

След това доъплни: „След 20 или 50 години приемането на персонално синьо хапче може да води до забавни халюцинации, а след него бяло хапче да те връща в реалността – това е напълно реалистично“. Това си е точно идеята на Матрицата, която се появи наскоро и във видео игра на име Watch Dogs.

Ако източникът на човешкото забавление след 30-40 години е фармакологичен, ние ще сме в беда,

заяви доста напрегнато шефът на Netflix.

Тези предсказания съвсем не са пресилени. Да, хората взимат наркотици или лекарства за развлечение. Но съвременните технологии отправят предизвикателство към идеята за модерно и съвременно забавление. Аугментираната и виртуалната реалност вече са факт и тяхното приложение далеч не се ограничава само до игрите.

Бъдещето на забавлението може да е различно от стоенето пред някакъв екран. Когато това стане, дали компании като Netflix и HBO ще успеят да оцеляват? Ще почакаме и ще разберем.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Футурология

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори