Бъз Олдрин показа командировъчното за Луната

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

© Buzz Aldrin/Facebook
Антония Михайлова

Американският астронавт Едуин „Бъз“ Олдрин, вторият землянин, стъпил на Луната на 20 юли 1969 година, е качил на страницата си във Facebook копие на командировъчното, получено за полета на „Аполо 11“, както и митническата декларация, която попълнил при връщането си на Земята, съобщава Gizmodo. Бъз ОлдринИсторическият документ представлява командировъчно 1082-A, дадено на полковник Олдрин за двупосочно пътуване. Целият първи полет на човек на Луната в документа е представен като списък с адреси – Кейп Кенеди, Флорида (така през 1964-1973 г. се наричал Кейп Канаверал), Луната, Тихия океан (кораба на ВМС США Hornet), Хавайските острови.

По-нататък са дадени детайли от всичките етапи по пътя. От своя дом до базата на ВВС на САЩ „Елингтън“ в Тексас Олдрин пристигнал със собствен автомобил. Оттам излетял със самолет. „Кейп Кенеди, Флорида – Луната: държавен космически кораб“, се казва в документа. Служителите на НАСА не забравили да отбележат, че пребиваването и храненето са предоставени от държавата през целия полет.

Олдрин представил във Facebook и копие от митническата декларация (от 24 юли 1969 година), където в качеството на донесени обекти били посочени лунни камъни и образци от лунен прах. митническа декларацияАстронавтите на НАСА Нийл Армстронг и Едуин Олдрин кацат на Луната на 20 юли 1969 година. Те остават на повърхността на спътника 21 часа 36 минути и 21 секунди. Астронавтите извършват едно излизане на лунната повърхност, което продължава 2 часа 31 минути и 40 секунди.

Първият човек, стъпил на Луната е Нийл Армстронг. Астронавтите поставили знамена на САЩ на мястото на кацане, разположили комплект научни уреди и събрали образци от лунен грунт, припомня Lenta.ru.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Синя луна

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори