Човешки пръст на 100 млн. години?

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Димитър Димитров

Много хора смятат, че историята, която учим, е фалшива. Има и такива, които твърдят, че ни се предоставя „филтрирана“ информация и много неща, които се отнасят до далечното минало на човечеството, биват скривани умишлено.

Ами ако историята наистина не е такава? Истински или не, човешкият пръст , чиято възраст е изчислена на 100 млн. години, не би трябвало да съществува според конвенционалната археология.

Но в последните 50 години са направени доста открития, които насочват към теорията, че човечеството е населявало планетата доста по-рано, отколкото смятат учените.

Фосилът действително прилича на човешки пръст.

Фосилът действително прилича на човешки пръст.

Фосилизираният човешки пръст е открит през 80-те години на миналия век в каменна кариера в Тексас. Според палеонтолозите, за да се фосилизира по този начин, пръстът трябва да е бил затрупан за много кратко кратко време и дълго след това до него да не е достигал кислород. Смята се, че човекът, който е бил собственик на пръста, е загинал от бърза и насилствена смърт.

Д-р Дейл Питърсън (Dale Peterson) от университета Оклахома Сити изследвал пръста с рентген, компютърна томография и ядрено-магнитен резонанс. При анализа са забелязани отличителни вътрешни структури, подредени в концентрични кръгове. Допълнителни анализи показват наличието на кости, стави и сухожилия. Това са тъмните петна в рентгеновите снимки (долу).

човешки пръст рентген фосил

Въпреки че ученият не успял да разбере какъв вид същество е имало такива пръсти по това време, би било крайно невероятно това да е пръст на примат.

Все пак остава въпросът – възможно ли е да съществува фосилизиран пръст на възраст 100 млн. години? Ако отговорът на този въпрос е утвърдителен, това на практика би означавало, че по времето на динозаврите вече е имало хора. Съществувала ли е непозната за нас цивилизация по това време? Какво се е случило с нея? Защо е изчезнала и изчезнала ли е изобщо?

Разбира се, трябва да обмислим и възможността това да е изтънчен фалшификат. Едно е ясно – и в двата случая някой има полза от заблуждаването на масите.

Ancient Code

Категории на статиите:
Загадки

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори