Дарвинова награда за най-глупавите смъртни случаи

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

YouTube
Антония Михайлова

В навечерието на Рождество британското списание British Medical Journal традиционно публикува своята полушеговита-полусериозна серия изследвания, които може да се нарекат медицински аналог на Шнобеловите награди.

Наградата „Дарвин“, както е известно, ежегодно се присъжда на хора, които благодарение на своето идиотско поведение са рискували и загинали или по някакъв друг начин са лишили генофонда от своите гени, благодарение на което човечеството, в пълно съответствие с теорията на Дарвин, получава повече шансове за бъдещо прогресивно развитие.

Списъкът на Дарвиновите награди нагледно показва, че глупостта човешка е разнообразна и примитивна едновременно.

Тук са представени някои от лауреатите на незавидната награда.

В Китай двама души са загинали, а четирима са получили сериозни травми в опит да извадят паднал в биотоалетна телефон за 320 долара. Оказало се, че течността, използвана в химичните тоалетни, е смъртно опасна.

Още един човек решил да си направи ефектно селфи, поставяйки пистолета в собственото си слепоочие. След това се объркал и вместо да натисне копчето на телефона с пръста на лявата ръка, той инстинктивно дръпнал спусъка с пръста на дясната. Пистолетът бил зареден.

17-годишен египтянин се опитал да спаси паднала в кладенеца кокошка и паднал при нея. Сестра му и двамата му братя се опитали да му помогнат и също паднали вътре. На помощ им се притекли двама възрастни хора, но ги застигнала същата участ. По-късно бездиханните тела на шестимата били извадени на повърхността. Кокошката – също. Тя била единствената оцеляла.

Четирима студенти от Делхи решили да си направят „селфито на века“, като скочат на релсите пред приближаващ се влак, да се снимат колкото се може по-близо до него и да избягат в последния момент. В резултат трима от тях загинали на място, преди да щракне затворът на апарата.

След снежна буря в Чикаго един мъж загубил цял час, за да разчисти от снега място за своята кола. Когато след няколко минути тръгнал да паркира, видял, че мястото му е заето от някаква жена. Той веднага я застрелял, без всякакви разговори.

По време на грабеж в Лонг Бийч (Калифорния) мъж на име Джеймс Елиът се опитал да стреля със своя револвер 38 калибър, но оръжието засякло. Тогава той постъпил така, както малцина биха се досетили – обърнал револвера към себе си, погледнал в дулото и отново натиснал спусъка. Този път револверът стрелял.

Категории на статиите:
Свят

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори