Дишащата земя (ВИДЕО)

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Жител на Канада в провинция Нова Скотия е заснел видео на „дишащата земя“. На него се вижда как в основата на дърветета, покрита с мъхове и листа, земята се движи, съобщава Independent.

Видеото, наречено „Ние обичаме Канада“ е заснето от естественика Браян Нътъл (Brian Nuttall) в гора, която се намира недалеч от неговия дом, и е качено на неговата страница във Facebook.

„Движението на земята протича поради ветровете, които клатят дърветата. Последните имат разклонена коренна система, която се движи и води до периодични повдигания и спадания на горния слой на земята“, разказва канадецът.

На видеото в потвърждение на думите на Нътъл се виждат движенията на дърветата и се чува воят на силния вятър. Според канадеца по-рано той не е забелязвал подобни явления в гората.

Провинция Нова Скотия се намира в Източна Канада до границата със САЩ и заема територията на едноименния полуостров и остров Кейп Бретон в Атлантическия океан.

Категории на статиите:
Природа

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори