Експлозия и ярка светлина: предполагаем метеор ужаси Кипър

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

Нощното спокойствие на стотици хора в Кипър в петък беше нарушено от мощна експлозия и силна светлина в небето. Предполагаемата причина е метеор. Събитието се е случило между полунощ и 1 часа местно време и било забелязано на широка територия в южната част на острова.

Полицията е получила стотици обаждания, за щастие няма данни за пострадали.

Трябва тепърва да потвърдим дали наистина е бил метеор, казва говорителят на полицията Андреас Ангелидес. Това била обаче най-вероятната причина. Службите са започнали претърсване на района за отломки от метеорита.

Гражданската авиация на Кипър съобщи, че всички полети се извършват по график. Нито един пилот не е докладвал за нещо необичайно в небето.

Метеорите са парчета от комети или астероиди от космоса. Когато навлязат в земната атмосфера се получава летяща огнена топка. Парчета, които устояват на голямата температура и достигнат земната повърхност, без да се разпаднат, се наричат метеорити.

Метеоритите представляват голям интерес за науката, тъй като могат да съдържат информация за възникването на Слънчевата система.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Явления

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори