Гигантски древен дворец под Забранения град

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Public Domain
Антония Михайлова


Китайски археолози са открили огромен древен дворец под Забранения град в Пекин. Според учените съоръжението е било част от комплекс, издигнат във времената на империята Мин, смятат учените, пише Daily Mail.

Археолозите са разкопали слой от 20 зида на дълбочина около 2,8 метра в западната част на Забранения град. Според учените находката представлява основата на голям дворец от XV век и е била замък за майката на императора.

Пясъкът и почвата, открити под основата, датират от 5-30 хил. години. На място на разкопките учените са открили и дървени конструкции, предназначени вероятно за опора на зидовете.

Миналата година под Забранения град са били открити 16 големи стълба. Мястото на тази находка се намира в непосредствена близост до открития зид, което може да сочи общия им произход.

Разкопките на територията на Забранения град в центъра на Пекин трябва да завършат към 2020 година. Тяхното провеждане се оценява на 260 милиона долара. Забраненият град се намира северно от площад Тиенанмън. На територията му в периода XV-XX век е бил разположен главният дворцов комплекс на Поднебесната империя. Забраненият град е включен в Световното наследство на ЮНЕСКО.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Археология

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори