Годината на Водната змия за знаците от Китайския зодиак

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

На 10 февруари настъпва Китайската нова година. Тя се празнува винаги на второто новолуние след зимното слънцестоене и заедно с нея влиза във владение едно от 12-те животни според Китайския календар.

И така, Водният Дракон си отиде, нека да му благодарим за всичко, което ни е донесъл и на което ни е научил, и да се обърнем към времето на Водната (Черна) змия, която ще ни покровителства до 30 януари 2014 г. Тогава ще я смени Конят.

Вече ви запознахме с мъдрата особа на змията, ако сте пропуснали – наваксайте си, а сега е време да погледнем какво ще донесе тя на знаците според Китайския зодиак.

В случай че не знаете какъв знак сте, просто намерете рождената си година и ще разберете. А ако надникнете в Китайския зодиак, освен общите характеристики ще разберете още на кой елемент точно принадлежите и с какви качества ви е надарил той.

Плъх (Мишка)

Родени през: 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008

Годината за Плъха ще е сложна. Нещата ще буксуват, а плановете му ще се реализират трудно. Може да възникнат непредвидени препятствия по пътя за постигането на целите. Затова трябва много разумно да подхождате към всяко свое решение и да не разчитате на случайността. Възможно е да се наложи смяна на дейността. Най-добра ще е промяната към словото, литературата, изразяването на гражданска позиция чрез писане на социална тематика. Все пак Змията харесва у Плъха умението му да се облича добре и скъпо, а също и неговата целеустременост. Намерете тази ниша, в която би ви се искало да се реализирате, и не се отказвайте от плановете си. В любовта също не всичко ще протича гладко. Нелогичните постъпки на Плъха към близките може да ядосат Змията, затова едва ли през тази година ще се появи възможност за промяна на семейния статус.

Бик

Родени през: 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009

За Бика годината на Змията ще е трудна поради проблеми в семейния живот или заради отношенията с близък човек. Ще трябва да носите отговорност за прекалено много неща, при това не от добра воля, а защото ще ви го наложат обстоятелствата. Ако засега сте свободни от семейните обстоятелства и нямате любим човек, то едва ли идващата година ще промени това. Изобщо през годината на Змията е по-добре да не се обвързвате в брак, за да не ви „впрягат” цял живот! Във финансовите дела всичко ще бъде по-положително. Свикнали сте да работите усърдно и няма да ви уплаши необходимостта да продължавате в същия дух. Затова ако ви е омръзнала досегашната ви сфера на дейност, не захвърляйте това, с което се занимавате, защото ще ви бъде трудно да намерите нещо ново. Работата ще ви донесе признание от страна на началството и добри пари.

Тигър

Родени през: 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010

През годината на Змията за Тигъра всичко ще е просто прекрасно, освен ако не реши да безделничи. Змията се пази от представителите на този знак, затова не ги закача, освен ако не пренебрегнат задълженията си. Не почивайте на стари лавни и не злоупотребявайте с положението си. Паричният поток, в чието създаване сте вложили много сили и професионализъм през последните години, няма да пресъхне, напротив, но само в случай че не решите, че може да печелите повече с не дотам законни средства. През годината на Змията ви чака пътешествие, което може да промени живота ви. В личния живот не се предвиждат особени промени, семейните отношения ще са спокойни, освен ако не издребнявате. Свободните Тигри може да получат нова любов. Непредсказуем човек може да ви завърти главата, макар че тези отношения едва ли ще доведат до брак.

Заек

Родени през: 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011

За Заека годината ще е добра, макар че няма да е лесна. Ще трябва непрекъснато да се съобразявате с променящите се обстоятелства, да се криете от едни или да нападате други. Въобще Змията много внимателно наблюдава представителите на този знак, чудейки се дали да ги „изяде”, или награди. Ще трябва да проявите хитрост и дори напористост, за да не се окажете в ролята на жертва. Ако успеете, годината ще ви донесе професионално развитие и материално благополучие. Най-важното е да не си губите времето, а да внимавате за всяка своя стъпка, ясно да осъзнавате защо печелите и за какво искате да харчите парите си. Не се отвличайте с философстване, в разговори за недостатъците на света или държавната система. Това ще бъде не само неефективно, но и опасно за вас. През годината ще е успешно решението да закупите участък за вила или да си направите градина.

Дракон

Родени през: 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012

През тази година Драконът ще продължи възхода си, започнат преди няколко години. Той ще блести, а Змията благосклонно ще наблюдава успехите му. Ще се появят нови възможности, а предишните заслуги ще бъдат още по-ярки и отчетливи. За дейността и авторитета ви ще бъде заплатено толкова, колкото трябва.В личния живот ще настъпи спокойствие и Драконът най-после ще може да определи какво точно иска от любимия си човек. Ако отношенията ви с любовния партньор са от години, но все още не сте се взели, то ще трябва да избирате дали да се решите на брак, или да търсите нова любов. Ако пък отдавна сте задомени, ще ви зарадва ново попълнение в семейството и уединение на душата. Само не прекалявайте с харченето на пари, Змията не обича пилеенето им. Съвсем скоро те ще са ви нужни за нещо важно.

Змия

Родени през: 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013

Змията я очаква отлична година! Това е нейното време, тя може да прави всичко, което пожелае. Всяко начинание и дори авантюрите ще се успешни, а рискованите постъпки ще донесат печалба. Змията много ясно ще усеща какво става около нея, затова няма да допусне грешки в работата, в социалната сфера и личните отношения. Мъдростта и жизненият опит ще й помогнат да заобикаля острите ръбове, а интуицията ще й подскаже кога да влага и кога да харчи. Кариерата ви ще тръгне нагоре, ще се появят нови и изгодни предложения. Съществува вероятност за успешни командировки. Най-важното е да се не страхувате да „изпълзите” от гнездото си, както и от възможността да се устроите на ново място. Това ще ви донесе не само пари, но и лично щастие. В любовта нещата ще се случват така, както вие желаете. Ако сте готови за брак, то ще получите предложение или сами ще го направите. Ако ви е по-важно усещането за свобода, то няма да страдате от липса на любовни приключения – мимолетни, но прекрасни.

Кон

Родени през: 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002

През годината на Змията Конят ще се радва на благополучие, освен ако не реши да заложи всичко заради внезапно възникнало чувство. Последното не си струва да правите, тъй като любовта няма да трае дълго, а да си върнете предишното положение, ще ви е много, много трудно. Змията ви цени и уважава, затова ще ви дари със спокойна и стабилна година. Опитайте се да се възползвате от това, без да се отвличате в любовни дела. Освен това ви очаква откритие. Съществува вероятност да откриете у себе си нови таланти, за които не сте и подозирали. Може да се заинтересувате от мистика и езотерика. Ако до вас има и достойни учители, ще преуспеете в това. Освен това около вас ще има хора, които с удоволствие ще ви последват. Ако сте семейни, хармоничната и взаимна любов може да попречи на деловите ви амбиции, но няма пълно щастие!

Коза (Овца)

Родени през 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003

За Козата годината на Змията ще се окаже време за развлечения. По-точно всичко, което се случва около нея, ще я забавлява. Това може да й помогне, но може и да й изиграе лоша шега. От една страна, всичко, което ви се стори забавно и привлича вниманието ви, ще стане повод за самоусъвършенстване. Но от друга страна, лекомислието ви и склонността ви към сплетни, както и безотговорното отношение към парите ще ви постави в сложни ситуации и двусмислени положения. Опитайте се да запазите баланса във всичко, което правите. И тогава годината ще е успешна и доходоносна. Предстои ви да проявявате хитрост, да интригантствате и да манипулирате околните. Това невинаги ще ви се удава. В любовта Козата ще търси изгода. Избирайки възлюбените си, Козата ще гледа социалния статус на потенциалния партньор и платежоспособността му. Внимавайте накрая самите вие да не се окажете в ролята на „дойна крава”.

Маймуна

Родени през: 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004

Годината на Змията ще донесе много хубавини на Маймуната. Ще намерите своята ниша, дори ако в началото на годината възникнат сложни ситуации на сегашното ви работно място. Освен това, сменяйки мястото или сферата на дейност, ще се окажете там, където най-добре ще реализирате способностите си. Вашите таланти ще станат необходими на началството ви, а следователно ще бъдете не само търсени, но и добре платени. Стремежът ви към кариерен ръст ще се оценява положително не само от ръководството, но и от колегите. Затова ще ви помагат. Любовта може да ви достави някои неприятни моменти. Съществува вероятност да бъдете запленени от човек, който ще се опита да с възползва от вас за собствените си цели. Избягвайте всички, които ви привличат с един-единствен поглед. Това се отнася до всякакъв вид мистични организации – може да е само начин да вземат пари от вас.

Петел

Родени през: 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005

Годината на Змията ще донесе на Петела много интересни впечатления. Чакат го нови открития, а така също и постигане на тайни, обучение в нещо интересно и пътувания. Съществува вероятност да отидете в друга страна, за да докажете нещо. Не се предвиждат финансови трудности, ако знаете добре защо и за какво харчите парите си. Всичко, което похарчите за саморазвитие, ще ви се върне многократно. Възможни са сложни ситуации в семейните отношения. И то именно поради това, че ще удовлетворявате жаждата си за знания и впечатления, без да обръщате внимание на половинката си. Ако пък сте свободни, годината на Змията ще ви донесе ново чувство. Важното е в търсенето на тайни и удоволствия да не изпуснете правилния човек.

Куче

Родени през: 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006

Годината на Змията ще донесе на Кучето не точно щастие. Ще трябва да направите преоценка на ценностите си, ще се стремите към промени във вътрешния и външния свят, а това често е свързано с трудности и съмнения. Затова пък ще разберете много за себе си и за тези, които са около вас, както и за заниманията, на които сте посветили дълги години от живота си. Годината на Змията ще премине в размишления, вероятно ще се увлечете по философия. Важното е да не прекалите с разсъжденията, изоставяйки работата, която осигурява насъщния ви. В началото близките ви ще ви подкрепят, но бързо ще им омръзне това ваше състояние и ще се наложи да се вземете в ръце. Ако пък успеете да комбинирате хармонично душевните си терзания с настоящата ви сфера на дейност, годината на Змията ще ви донесе печалба, за която дори не сте подозирали. Що се отнася до личния ви живот, чака ви взаимна любов с човек, който е в същото състояние, както и вие, тоест на кръстопът.

Свиня

Родени през: 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007

Годината на Змията ще е доходоносна за Свинята. Тя ще може да натрупа доходи, без да променя обичайния си начин на живот. Покоряване на кариерни върхове обаче не се очаква. Свинята просто няма да има достатъчно амбиция за това, нито пък желание да се напряга и да променя нещо. Няма да има и голямо желание за участие в обществения живот, затова основните събития през годината ще минат покрай нея, без да оставят следа във всекидневието или чувствата. В личния живот обаче вълнения няма да липсват. Възможно е да имате сериозни разногласия с партньора. Ще сте неспокойни, все ще се опитвате да оправяте нещо в отношенията. Всичко ще е наред, ако намерите нестандартен начин за решаване на проблемите. Възползвайте се от силата на Змията и проявете мъдрост, хитрост и външен блясък. За да победите, трябва да сте психолог, щедър дарител, мистично същество. Всичко е във ваши ръце!

„Мегавселена” благодари на СРодители за предоставянето на този материал.

Категории на статиите:
Наука

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори