Готвач оглуша от люти чушки

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

Кулинар от Великобритания изгуби слуха си за кратко, след като е опита „Юфката на смъртта“, пише в. „Дейли мирър“.

Бен Сумадивира, 22-годишен кулинар и влогър от Лондон, е бил на посещение в родината на родителите си – Индонезия. В малък ресторант в столицата Джакарта той е решил да изпробва „Юфката на смъртта“ – нудълс, гарнирани със 100 стрити люти чушки от сорта „Птиче око“.

Всяка индивидуална чушка от този сорт наброява 200 000 единици по скалата на Сковил, отчитаща лютивостта на пипера. За сравнение: скромните по лютивост чушки „Халапеньо“ наброяват между 3500 и 8000 единици, а сосът „Табаско“ – едва между 2500 и 5000 единици.

Комбинираната лютивост на стоте стрити чушки в „Юфката на смъртта“ е 20 милиона единици по скалата на Сковил.

След като опитва „адското“ блюдо, Бен Сумадивира започва да се поти, усеща замайване и се налага да накисне главата си в кофа със студена вода. Най-лошият ефект обаче се оказала загубата на слуха за около две минути.

Ентусиастът разказва, че след като си е „изповръщал червата“, е изпил голямо количество вода и млечни шейкове, но въпреки това дълго време се е чувствал зле от изгарящата устната му кухина лютивост. (БТА)

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Разни хора

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори