Хирурзи откриха непознат за науката паразит в дезертьор от Северна Корея

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

Севернокорейски дезертьор успя да стигне до Южна Корея, въпреки че на границата по време на бягството е бил прострелян пет пъти. Той е заразен с множество паразити, един от които се оказва абсолютно непознат на лекарите.

Бегълците от Северна Корея често пристигат в Южна Корея заразени с различни паразити, в един от случаите дори с повече от 30 вида трихофития.

Южнокорейски хирурзи, опериращи севернокорейски дезертьор, избягал през демилитаризираната зона между двете страни под градушка от куршуми в понеделник тази седмица, открили в стомаха на мъжа паразит, какъвто досега не са виждали.

Дезертьорът, който бил прострелян пет пъти, остава в критично състояние след операцията, пише в статия на Korea Biomedical Review публикувана в сряда (15.11.17).

„Борим се с лечението, тъй като открихме огромен брой паразити в стомаха на мъжа, които се хранят и превземат наранените сектори,“ казва лекуващият лекар Лий Гук – йонг пред медията.

„Открихме и паразит, какъвто не сме виждали досега в Корея“, казва Лий. „Това влошава ситуацията и предизвиква невероятни усложнения.“

Остава неясно, дали такъв паразит е виждан някъде другаде по света.

„Много е вероятно прогнозата да е по-лоша от тази при другите пациенти с обща травма, тъй като е в шок, причинен от тежко кървене и очакваме да се изправим пред много усложнения“, казват още лекарите.

Категории на статиите:
Медицина

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори