Индийски ученик създаде по-добра търсачка от Google

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

16-годишният индиец Анмол Тъкрел, който сега живее в Канада, е разработил търсачка, която според думите му е с 47% по-ефективна от Google.

Както съобщава The Times of India, Тукрел е създал търсачката в рамките на конкурса Google Science Fair за разработчици на възраст от 13 до 18 години. За създаването на търсачката му били необходими 60 часа, а самият дизайн му отнел около два месеца. „Исках да персонализирам търсачката, но когато разбрах, че Google вече го е направил, просто я подобрих“, пояснява Тъкрел.

Търсачката е създадена с Python. Според Тъкрел търсачките обикновено отчитат съществуващи запитвания на потребителя, неговото местоположение, историята на посещение на страници и така нататък. Неговият алгоритъм решава друг въпрос: „разбирането на желанието на потребителя по неговото търсене, съдържащо се в дълбокия контекст“.

При проверката 16-годишният програмист е създал фиктивни интернет потребители с различни интереси и ги е насочил в Google и в своята търсачка, а след това сравнил резултатите. Той е публикувал резултатите, за да се убедят всички желаещи в ефективността на новата търсачка.

Момчето е изпратило описание на своята работа в международното научно списание International High School Journal of Science. Тъкрел възнамерява да създаде нов генератор на новини въз основа на своята търсачка, който след това да продаде на агенции. Реакцията на Google на новата търсачка още не е известна.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Иновации

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори