Интелигентността на мозъка може да произтича от базов алгоритъм

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

Човешкият мозък е най-комплексният орган в човешкото тяло. Нещата, които мозъкът може да прави и начинът, по който ги прави дори вдъхновиха модел на изкуствен интелект (ИИ). Ново изследване, публикувано в журнала Frontiers in Systems Neuroscience показва как човешката интелигентност може да е продукт на базов алгоритъм.

Този алгоритъм е открит в Теорията на свързаността – „сравнително елементарна математическа логика стои в основата на нашите сложни мозъчни изчисления“. Това казват учените от екипа на Джо Циен, невролог от Медицинския Колеж на Университета Аугуста в щата Джорджия. Той пръв предложи тази хипотеза през 2015 г.

Според неговата теория начинът, по който придобиваме знания, както и способността ни да генерализираме и да вадим заключения от тях, е функция на милиарди неврони, които се събират и подреждат.

Предоставяме доказателства, че мозъкът може да работи по силата на изненадващо елементарна математическа логика,

казва Циен.

Теорията му описва как групи от подобни неврони формират комплексни групи (клики), за да обработват базови идеи или информация. Комплексните групи се свързват в клъстери и се превръщат във функционални свързани мотиви, които третират всяка възможна комбинация от идеи. Колкото по-сложни са мислите, толкова повече клики участват в обработването им.

За да проверят и тестват, Циен и екипът му са наблюдавали и документирали как алгоритъмът работи в седем различни региона в мозъка, всеки свързан с основни възприятия като храна или страх у мишки и хамстери. Според изследването, алгоритъмът демонстрира колко на брой комплексни невронни групи са необходими за създаването на функционален свързан мотив, с логика на пермутация, базирана на 2 (N=2i–1).

Учените хранели животните с различни комбинации от четири различни храни (бисквити, пелети, ориз и мляко). Използвайки електроди, поставени на специфични области в мозъка, то можели да „слушат“ отговора на невроните. Учените успели да идентифицират всичките 15 различни комбинации на неврони или комплексни групи, които отговаряли на асортимента от комбинациите на храната, както би предсказала Теорията на свързаността. Нещо повече, тези невронни клики изглеждат предварително зададени в мозъка, тъй като се появяват мигновено, заедно с появата на храната.

Ако интелигентността в човешкия мозък, в цялата си комплексност, може да се сумира в конкретен алгоритъм, представете си какво означава това за изкуствения интелект. Същият алгоритъм може да се приложи в работата на невронните мрежи на ИИ и това може да имитира „структурното окабеляване“ на мозъка.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Невро(био)логия

Коментари

 • Науката се занимава със своите постижения, които не съответстват на творенията на творците на планетната биология, от духовните селения. Постигнатата истина при творението е различна от това което води науката към нейните постижения. Творенията на творците не имат общо със биологичните познанаия на науката. В безпределността на всемира общуването се постига само със образни форми на двоични ниво на съществуване което е различно от материята. Неговата скорост на движение е по голяма от светлинната и е творена с т.н. монади. Освен това за общуването не се ползват имена. Другата разлика е в скоростта на движението на монадите. С дадените ми слова, че „…ВСИЧКО Е ОТ СКОРОСТТА, ВСИЧКО ВСИЧКО Е В СКОРОСТТА…“ се постигат всички неизветни на науката постижения. За същаление грешните постижения на които науката сега се кланя не имат място в тази среда. Освен това се стига до неизвестността във всемирната безпределност, която никога не има да се постигне. На границата на неизвестността е покоя, от който се заражда гравитацията, която поражда първичното движение в безпределността. Неизвестностите за различните вакууми и др., с които се занимава науката, на съществуват. Съществува само енергията в покой, която определя движението, творенето, съществуването и др..Между всеки две мислещу същности на двоично ниво скоростите са неповторими. Във всемирната безпределност скоростите на движение са от (0) до безпеделните за двоичното съществуване и от (0) до светлинната (С)за материалното двоичнотроично съществуване. Взаимодействието между двоичните духовни селения се постигат с помоща на мозъчния биологичен преобразувател, който преобразува двоичните образни мисъл форми във материални – със скорост по малка от светлинната. Мисълформите мозъка преобразува във звукови и слухови, които действат само в будно съсътояние на човек. Материалното съществуване е различно от духовното – двоично-троично. Истинското действие е дадено да е известно на мислещите човешки същества, когато постепенно ще отпадне потребността от звуково-слуховото общуване и ще се премине към т.н. телепатично общуване. Науката на човек ако си спомни фразата на Конан Дойл за намиране неизвестното и изхвърли всичките си постижения дадени от нашественниците на планетата, има да разбере, че скоростта на общуването със духовните селения нараства многократно – неизвестно колко, сега показвано от някой контактьори. За пример добре е човек да се замисли за постиженията на Р.Атанасова. За да се постигне разбирането на този способ на общуване е добре да се тръгне от НАЧАЛОТО на всички НАЧАЛА, а не както е сега от същетвуващата среда в която живее човек.
  Има много за разказване но това е предмет на запознаване с неизвестното, като се отхвърли всичко известно. За съжаление човек сега се примирява с терора на същестуващата сега наука и нейните неистински постижения. Това което ми е известно и е самото НАЧАЛО в същността си, се противопоставя на петото съществуване на човечеството сега, на което човек се кланя сега и на неговия авторитаризъм. Но до запознаването с него остават малко години <60. За търсачите на неизвестното имам много за споделяне, но само в случаите когато при навлизането в ИСТИНАТА за творенето могат да се откажат от своя интелект, за да постигнат свое общуване със духовните селения. Това не ги задължава да се отказват от средата на своето съществуване. Винаги могат да се върнат към нея но без да съпоставят двете среди. При това общуване общуващия трябва да се съобразява винаги с ПЪРВИЯ – ТВОРЕЦА ОТЕЦ, а не със планетните авторитети и техния авторитаризъм, които са последните за средата в която съществуват. За общуване с мен – чрез дадения имейл. С уважение
  към всички желаещи за запознаване с предстоящото преминаване на човечеството от петото в шестото съществуване = ИлмороПавел.

  Павел 30 ноември 2016 17:12 Отговор
  • Какви са тези глупости, които си написал ?!
   Пето, шесто съществувани
   Пълни безмислици

   zapoznat 9 декември 2016 13:56 Отговор
  • Намирам коментарът интригуващ.Би ли споделил заглавията на книгите от които най много си повлиян.

   Martin 23 юни 2017 11:48 Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори