Изгубеният град на великани в джунглите на Еквадор

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

earth4all.net
Димитър Димитров

В древните еквадорски легенди се срещат истории за градове на гиганти, изоставени преди много време и бавно присвоени обратно от природата. Но открития като това показват, че легендите са самата истина.

Всъщност еквадорските легенди не са единствени по рода си. Племена от цялото поречие на Амазонка разказват за древни цивилизации на гиганти, които строели огромни градове много преди да се появяват „нормалните“ хора.

Подобна легенда накарала изследователи да се насочат навътре в дъждовните гори на Еквадор през 2012 година. Няколко племена са използвали мястото за дипломатически срещи, като се смята, че то е населено от силни духове. Мястото е свещено, а местните говорят за строителите му със страх и уважение. Причината за тяхното страхопочитание става ясна, след като изследователите забелязали мегалитните постройки на мястото.

Най-голямата конструкция била пирамида с размери 80 на 80 метра, като наклонът ѝ бил прекалено стръмен, за да бъде естествено формирование. Пирамидата е направена от стотици огромни камъни с неправилна форма, като всеки един тежал около 2 тона. На върха на пирамидата имало равнина, която може би е използвана за церемонии и жертвоприношения.

earth4all.net

earth4all.net

„Прилича на павирана стена, която пада под 60-градусов ъгъл“, казва археологът Беноа Дювернюл (Benoit Duverneuil). „Много от камъните са подредени перфектно, имат остри ръбове и приличат на издялани от човешка ръка.“

earth4all.net

earth4all.net

Върху камъните се е наслоила почва, която ги е защитила във времето. За слепването на огромните каменни блокове е използвана субстанция, подобна на цимент. Изглежда, че строителите на този древен град са имали знания, изпреварващи времето си с доста години.

Но най-интересните доказателства са инструментите. Огромни и много стари, те буквално били навсякъде из гората. Предназначението на някои предмети остава мистерия, но се смята, че повечето са използвани в металургията. Едно нещо е сигурно – съдейки по размерите им, би било изключително трудно за човек с нормални размери да ги използва.

earth4all.net

earth4all.net

Изследователят и писател Брус Фентън (Bruce Fenton) е бил част от експедицията и смята, че инструментите говорят сами за размерите на гигантите.

„Това, което наистина доказва някогашното присъствие на гиганти в този район, са огромните чукове, или поне глави на чукове. Ако предположим, че главите са били закрепени за здрави дървени дръжки, размерите на целия инструмент биха били такива, че местното индианско население не би могло да ги използва.“

Важно е да се спомене, че това не е първото доказателство за древни цивилизации на гиганти в този район. По целия американски континент са откривани кости на огромни човешки същества. Доказателствата продължават да се трупат, като това означава, че май ще трябва отново да пренаписваме историята.

Не е изненада, че това значимо откритие е пренебрегвано от властите. През 2013 еквадорското министерство на културата изпраща собствен екип, който да проучи мястото. Заключението било, че това е естествено формиране на двутонни камъни един върху друг – смешно, нали.

earth4all.net

earth4all.net

Разбира се, Фентън и колегите му не са съгласни. Размерите и формата на камъните, прецизността на поставянето и изрязването им, полировката и сглобяването им в огромна пирамида – всичко това сочи, че пирамидата не е естествено явление. Нещо повече, в близост има още няколко големи могили, които все още не са изследвани. Въпреки че тези могили са покрити с растителност и кал, си личи, че това също са пирамиди. Това вероятно е цял град от пирамиди, а историята ни е научила, че такива градове се строят около една, главна пирамида, а в нея почиват останките на велик водач. Ако това е град на гиганти, кой ли е бил техният водач?

За жалост, Фентън казва, че много от артефактите вече са откраднати или изчезнали. Това допълнително ще затрудни по-скорошното ни узнаване на истинската история на човечеството.

Locklip

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Легенди

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори