Изследване на реинкарнацията и паранормалните явления

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Рixabay.com
Мегавселена
  • 28 февруари 2016 г. в 00:01 Последна промяна:
    28 февруари 2016 г. в 00:41

Д-р Ерлендур Хералдсон, професор по психология в Исландския университет, се занимава с изучаването на паранормални явления. Той е изследвал историята на живота на исландски медиум и реинкарнацията.

Професорът намерил призрак

Хералдсон е провеждал изследвания и е събирал данни за книгата „Индриди Индридасон: исландският медиум“, издадена през октомври 2015 година.

Индриди Индридасон, исландският медиумИзучавайки обществените архиви, той открил реален човек, подходящ за описанието на призрака, който се появявал по време на сеансите на Индридасон.

Според свидетелствата при един от сеансите на Индридасон в стълб светлина се появила човешка фигура. Човекът нарекъл себе си производителя Йенсон. Той говорел на датски и разказал за пожар във фабрика в Копенхаген, Дания. След няколко дни Йенсон отново се появил пред Индридасон. Този път разказал, че има шестима братя и сестри, не е женен и няма деца.

В тази епоха новините от Дания рядко идвали от корабите. Друга връзка с Исландия не съществувала. Спиритичният сеанс се състоял на 24 ноември 1905 г. Следващият кораб пристигнал малко преди Рождество, а с него – и новини от Копенхаген.

Корабът донесъл вестници, в които се говорело за пожар във фабрика, случил се на 24 ноември, в деня на сеанса.

Никой не се опитал да провери съществуването на фабриканта Йенсон преди Хералдсон. Той изучил архиви в Копенхаген и открил човека, който точно подхождал на описанието. Този човек живеел на долния етаж под фабриката, която изгоряла. Починал през 1898 г., седем години преди пожара.

„Индридасон е изучаван от много компетентни учени, затова за него има много материал“, казва Хералдсон.

Например лекарят Гудмундур Ханесон, който по-късно станал професор в университета на Исландия, завел Индридасон в своя дом, накарал го да свали дрехата си и му дал своя. Той забранил на асистента на Индридасон да идва с него, но паранормалните явления така или иначе се случвали.

Исландският медиум Индриди Индридасон (1883–1912). Public Domain

Исландският медиум Индриди Индридасон (1883–1912). Public Domain

Според съобщенията Индридасон левитирал по време на сеансите. В различни части на стаята се разнасяли гласове на починали хора и се случвали други паранормални явления.

Проверени спомени за минали животи

В Шри Ланка Хералдсон си сътрудничел с д-р Ян Стивенсон, който записвал разказите на деца, спомнящи си миналите си животи. Хералдсон и Стивансон изследвали тези случаи. Те се опитали да открият хора, които подхождали на описанията на детските спомени от минали животи.

Например момиче, родено в Елпития, в югозападната част на Шри Ланка, на двегодишна възраст започнала да говори за минал живот в град Акуреса, на 96 километра от родното ѝ място.

Тя разказала, че фамилията ѝ в миналия живот била Нанаякара, и че се удавила, падайки от тесен мост, когато се прибирала към дома си. Била бременна, мъжът ѝ скочил в реката в опит да я спаси, но безуспешно. Разказала различни детайли, които дали възможност на Хералдсон и колегите му да проверят този случай.

Те отишли в Акуреса и открили потвърждение, че е съществувала жена с фамилия Нанаякара и животът и смъртта ѝ съответствали на разказа на момичето. Хералдсон проверил записките на съдебния следовател и поговорил с приятели и роднини на загиналата. В момента на смъртта тя наистина била бременна.

Хералдсон изучавал и случаи на реинкарнация в Ливан. И в Ливан, и в Шри Ланка вярват в реинкарнацията, затова родителите не се отнасят към спомените на своите деца за минал живот като към измислица.

Децата обикновено разказват за миналите си животи на възраст 2–3 години. Д-р Джим Такер от Вирджинския университет провел подобни изследвания сред американски деца. Резултатите се оказали сходни.

Изглежда, прераждането обикновено се случва в пределите на същата страна. „Децата разказват за живот в своята страна наскоро – около 2–4 години преди раждането си. Не си спомням нито един случай, в който децата да са говорили за живот в далечна страна или в древни времена“, казва Хералдсън.

„Никой не е разказвал, че в минал живот е бил Клеопатра или друг прочут човек… Те си спомнят живот на обикновени хора“, допълва професорът.

The Epoch Times

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Мистерии

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори