„Извънземната“ музика на „Аполо 10“ била от смущения

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

По време на мисията „Аполо 10“ през май 1969 година астронавтите чули странна „извънземна“ музика от обратната страна на Луната. Какво всъщност е представлявала призрачната мелодия?

Облитайки далечната страна на Луната, астронавтите на „Аполо 10“ Томас Стафорд, Джон Йънг и Юджийн Сърнън неочаквано чули странни шумове.

Тримата астронавти провеждали „репетиция“ по маневри и сближаване на лунния и командния модул, тествайки процедурата за „Аполо 11“. Странната, призрачна и извънземна музика внезапно се разнесла в слушалките на двата модула.

Какво са чули астронавтите всъщност?

В новия епизод на NASA’s Unexplained Files, публикуван на научния онлайн тв канал YouTube Science на 22 февруари 2016 година, записът на „извънземната“ музика е представен като разсекретен наскоро и много тайнствен. Всъщност музиката, макар и да изглежда „извънземна“, идва от самите космически апарати, които са управлявали астронавтите.

Интересно, но изглежда с днешна дата излиза, че астронавтите никога не са изпитвали съмнения за произхода на звуците. Спомняйки си случая с 47-годишна давност, Сърнън описал „музиката“ като серия свистящи радиосигнали, като добавил, че „не е имал никакви други мисли по този повод“.

Защо светът не е разбрал за тази странна „музика“? Записът е бил разсекретен четири години след края на мисията и е бил достъпен в Националното управление по архиви и документи на САЩ. През 2012 година „извънземната“ музика била публикувана на сайта на НАСА.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Орбита

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори