Извънземни навсякъде. Готови са да повярват дори учените

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

За търсенето на братя по разум се заделят такива средства, че просто вече нямат право да се крият!

Руският милиардер Юрий Милнер наскоро обяви, че в близките 10 години се готви да похарчи 100 милиона долара за търсенето на извънземни цивилизации. Стартът на проекта е предвиден за януари 2016 г.

Същината на метода е с помощта на най-мощните радиотелескопи, обединени в огромна компютърна мрежа, да се сканира постоянно небесното пространство в надеждата да се улови в ефира послание от обитателите на други планети.

Идеята не е нова. Учените се занимават с подобно търсене вече повече от половин век. Международният проект SETI (от англ. Search for Extraterrestrial Intelligence – „Търсене на извънземен разумен живот“) действа от 1959 година. Няколко големи обсерватории улавят радиосигнали от различни участъци в небето, а астрономите и просто ентусиасти по цял свят се опитват да открият в тях нещо, което да се откроява от фоновия шум на Вселената.

Резултатите, да си кажем направо, не впечатляват – доста повече послания сме изпратили в Космоса, отколкото да сме получили оттам.

Авторите на новия проект твърдят, че съвременните технологии са на тяхна страна – те са извършили огромен скок и сега компютрите са се научили да обработват данните доста по-бързо.

„За един ден ще получаваме такова количество информация, колкото предишните изследователи са получавали за една година. Данните ще се съхраняват в открит достъп, за тяхната обработка ще създадем специален сайт. Отворен ще бъде и софтуерът. Така че всеки ще може да разшифрова първия сигнал от извънземни цивилизации.“

„В последно време са открити много екзопланети (планети извън пределите на Слънчевата система; установени са почти 2000, но теоретично става дума за милиарди) и сред тях има подобни на Земята – пояснява Лев Гиндилис, радиоастроном от Държавния астрономически институт „Щернберг“ към МГУ. – Трябва да насочим радиотелескопите към тях и да търсим сигнали, идващи оттам. Вярвам, че такъв сигнал ще бъде открит.“

Контакт вече има!

„Изобщо предварителен контакт с нас вече е установяван, и то в Русия – твърдят Юрий Григориев и Анна Ажажа, изследователи на уфоложката информация. – Имаме редица разшифровани данни, подкрепени от логика и научни методи.

Кой е решил, че съобщение от извънземни трябва да дойде точно по канала за радиовръзка? Те се проявяват и по други начини – например с кръговете по нивите, появата на НЛО на места, където със сигурност ще ги забележат.

Всичко това също е техен „език“, всичко това се съпровожда с подсказвания, развърляни из местностите – в названията на населените места, улици, близки обекти. Необходим е алгоритъм за разшифроване на тези послания. И ние сме го разработили. Само че на никой в държавата не ме у е до това.“

По-конкретно Григориев и Ажажа са убедени, че космическите катастрофи от последно време (на руския товарен кораб „Прогрес“ и на американската ракета „Фалкон 9“) също са дело на извънземните.

На видеозаписите от катастрофите техни обекти се виждали в непосредствена близост до ракетата и апарата. Уфолозите смятат, че представителите на извънземния разум се проявяват по такъв начин, че да дадат да се разбере: спешно им е необходим официален контакт с човечеството.

Освен това човечеството само е заинтересувано от такъв, тъй като става дума за наближаваща заплаха от Космоса. Съдейки по всичко – астероидна.

„В различни послания, които сме успели да разшифроваме, се чете информация за камъни от Космоса – казват уфолозите. – Тоест те ни предупреждават да наближаваща катастрофа, свързана с падането на астероид. А ние упорстваме – не искаме да знаем нищо. Падането на Челябинския метеорит също беше по техен сценарий. И какво, някой да е направил изводи?

Ясно е едно. Ако в близките години най-после се срещнем с братя по разум, този контакт няма да е лесен.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Синя луна

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори