Извънземни визити и находки на 2015 г.

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

© vk.com
Антония Михайлова

Загадъчен изблик в небето, поява на гигантски дупки в земята, кръгове по леда и пиктограма на житна нива…

За десетте най-аномални явления на изминалата 2015 година пред „Росбалт“ разказва Вадим Чернобров – криптобиолог, футуролог, уфолог, писател и координатор на движението „Космопоиск“.

Светлината на Церера

През февруари 2015 година автоматичната междупланетна станция Dawn, изпратена от НАСА, заснема Церера от разстояние 46 000 км. Церера е най-близката до нас от известните планети джуджета в Слънчевата система и се намира в астероидния пояс между Марс и Юпитер.

На тези снимки ясно се виждат два тайнствени източника на светлина – особено ярки обекти, които се намират в кратер на повърхността на астероида. По-рано, на снимки, предадени от станцията на 13 януари, учените за първи път установили, че на Церера има нещо, отразяващо голямо количество слънчева светлина. Февруарските снимки не прояснили загадката, а напротив – повдигнали още повече въпроси.

© NASA/JPL-Caltech/UCLA/MPS/DLR/IDA/LPI

© NASA/JPL-Caltech/UCLA/MPS/DLR/IDA/LPI

Светещото петно се оказало двойно – по-голямото било по-ярко. Голямото петно е разположено точно в центъра на кратер с правилна кръгла форма. Малкото се намира между голямото петно и края на кратера. При това на някои снимки се вижда, че вторият, по-малък обект сякаш лети над първия.

Какво е това? Бяха изказвани предположения, че на Церера може да има следи от вулканична активност – така наречените ледени вулкани, или обширни участъци със сол, които отразяват светлината. Имаше и хипотеза, че това е светлина на гигантски фонтан от вода в полутечен или замръзнал вид. А където има вода, там има и шансове за зараждане на живот. Макар да не се изключва и версията за изкуствен произход на тези обекти.

В края на краищата НАСА заключи, че петната са огромни находища на сол.

Освен това през цялата година от космическите апарати на Земята пристигаха и снимки с изображения на други необикновени обекти, включително НЛО на Марс, на Луната и в околослънчевото пространство.

Триъгълник в небето над Париж

На 11 януари над Валериан, недалеч от Париж, се появи странен геометричен правилен триъгълник, който по цвят и структура приличаше на облак в небето. Обектът имаше визуални размери 500 х 700 метра и се виждаше между другите облаци доста дълго време. Многобройни очевидци нееднократно го заснеха на снимки и видеа.

„Запечатах невероятен триъгълник в небето. И така и не разбрах какво е това – дело на човешки ръце или НЛО от Космоса – разказа авторът на едно от видеата, качени в интернет. – Но съм сигурен в едно – това не е естествено. Облак не може да има такава форма. Това е невъзможно…“

Няколко минути по-рано същият очевидец видял в небето друг обект с овална форма, много по-далече от първия, но не успял да го заснеме. Освен версиите за появата на НЛО неизвестното явление се обяснява с изпитания на ново оръжие.

Взрив над Омск

На 18 декември в тъмното небе над Омск избликна мощна светлина, която за няколко секунди освети града и областта. Тя също е заснета на видео. Съобщения и видеозаписи от очевидци се появили и в групите на „Авариен Омск“ и „ЧП Омск“, в социалните мрежи и медиите. Очевидци разказаха, че са видели взрива в различни части на града.

НЛО над ОмскМного жители на Омск смятат, че са станали свидетели на „суха“ земна мълния без гръм. Има предположения, че това е бил болид, взривил се в атмосферата на височина 80 км. При навлизане в атмосферата небесното тяло е започнало да гори и се е взривило. И разбира се, една от версиите е НЛО. А същия ден сутринта над града бил наблюдаван полет на едновременно четири светлинни обекта.

Гигантски дупки

През април в Новокузнецк около жилищните домове се образува огромно пропадане на земята – яма с дълбочина повече от 10 метра и ширина 15 метра. Към края на лятото цели 25 пъти се увеличила площта на още по-гигантска дупка край Соликамск. Това пропадане на земята възникнало през ноември 2014 и за девет месеца нараствало с катастрофални темпове – дупката от 20 на 30 метра пораснала до циклопски размери – 120 на 125 м. За това свидетелстват наблюдения, направени с хеликоптер в края на август.

Според експертите в близко време дупката само ще расте. Причината според специалистите е старо изместване на горните пластове, а местните власти обяснили и двата случая със срутване на мини. През септември 2012 г, образувала се в гр. Березники, Пермска област, погълнала два булдозера и камион с водач в района на мината „Уралкалия“. На мястото на произшествието се образувала дупка с дълбочина 60 метра.

гигантска дупка, СоликамскНо не всичко може да е толкова еднозначно. Огромни дупки и пропадания на земята се образуват в много места по света. И нерядко – по неизвестни причини. Например през септември на австралийския плаж Рейнбоу също имаше пропадане на земята – яма с размери на футболно игрище погълна автомобил, фургон и няколко палатки. Очевидци разказваха как плажът едва ли не за миг потънал под водата.

Във Флорида като че ли има нашествие на десетки гигантски дупки – например през ноември 2015 в град Окала земята внезапно пропадна в дупка 15 на 18 м и дълбочина 4,5 м. Преди повече от две години в гр. Сефнер в същия щат дупка отне живота на местен жител, докато спял в леглото си.

Пиктограма на житна нива

На 7 юни в пшенична нива до шосе в Адигея местен фермер откри голяма пиктограма – сложна композиция от пет кръга с диаметър 13 метра идеална концентрична форма, обединени със спирални линии, и отделно лежащ кръг с пръстен. В центъра на всеки от кръговете имаше цилиндрични отвори с дълбочина около половин метър.

пиктограма, АдигеяЗа същата 2015 година са отбелязани десетки други случаи на появата на кръгове в нивите на Русия и в чужбина. Включително на 7 октомври в щата Парана в Бразилия, където бе открита рисунка на нива във вид на два преплетени гигантски пръстена, в които имаше кръг, а в него – още четири кръга, нанизани на този пръстен.

Кръгове по леда

В края на март три кръга с неизвестен произход се образуваха на леда на река Медведица във Волгоградска област и на реки в северната част на САЩ. Преди това, през февруари, гигантски кръг с идеална форма само за една нощ се появи в дебелия 15 см лед на замръзнала река край Новокубанск. Освен това той постоянно се въртеше.

Очевидци на това плашещо явление твърдяха, че краищата на кръга били буквално изрязани с прецизна точност. Странният лед бе открит от двама млади хора, които били излезли с велосипедите си на разходка. Кръглият лед се въртял съвсем близо до брега, но те не се решили да се приближат – ледът в района на кръга не бил достатъчно стабилен. Диаметърът на „изпилената“ от замръзнала вода фигура бил около 8 метра.

Срещат се и фигури, изрязани от лед с дебелина 2-3 сантиметра. Всичко това, както и кръговете по нивите, може да се отнесе към така наречените геоглифи. Ледените дискове, разбира се може да се образуват и при определени течения във водата. Но възникването на кръгове в изцяло замръзнала водна артерия практически е невъзможно да се обясни.

Мумия на мини пришълец

През 2015 г. обществено достояние стана мумия на неизвестно същество, открито на брега на река Есауловка в Красноярския край. Преди пет години един от рибарите решил да сложи ръкавици и неочаквано напипал в една от тях някакво телце. Мъжът решил, че е мишка и тупнал по ръкавицата, за да изплаши животинката.

Вътре се оказало странно, но за съжаление мъртво същество с ръст само 4 см – сравнително голяма овална глава със здрав череп, внушителна беззъба челюст, две очи, малко телце, покрито с косми и тънки крайници.

мини пришълец, КрасноярскСлед това мини пришълецът, или „пришълецът Кеша“, както го нарекли, няколко години бил съхраняван в кибритена кутия в дома на рибаря. За известно време изобщо забравили за него. Един ден отново го открили, като разтребвали вещите на балкона. Съществото за това време сякаш се мумифицирало – не миришело, не се разлагало и не се разпадало на части.

Произходът на „Кеша“ и до днес не е установено. Биолозите не са успели да определят към какво животно принадлежат останките, въпреки че изказали предположения за ембрион на птица, но впоследствие изключили тази версия.

„Формата на черепа е много странна – няма нито клюн, нито крила“, отбелязали експертите от Красноярския институт по биофизика. Не е изключено, смятат те, мумията да е на мутант или уродлив ембрион на птица. Възможно е светлина на хвърли ДНК експертизата на мини пришълеца, която ще бъде проведена в Москва.

Полтъргайст на загинало момче

На 10 май и в следващите дни в град Качканар, Свердловска област, е отбелязан най-нашумелият случай на полтъргайст през изминалата година. В дървена къща в един от местните райони избухнал пожар, в който загинало малко момче. Тялото му било открито овъглено до кости.

Очевидци на пожара са убедени, че духът на загиналото в огъня дете е наблюдавал как спасителите гасят пламъците. Доказателсвото – снимки, на които е запечатан полупрозрачен силует, напомнящ на момчето. Една от жителките, разглеждайки снимките от изгорялата къща, забелязала на тях призрака на детето.

Впоследствие хората, посещаващи къщата, започнали да забелязват как различни предмети се движат и се преместват, а след това дори видели призрака на загиналото момче „наяве“.

Нашествие на НЛО

2015 била богата и на НЛО. Например на 17 януари бил един от най-масовите случаи на каскадно (тоест последователно) наблюдение на неидентифицирани летящи обекти, когато за денонощие един и същи обект бил видян над цяла Евразия – от Франция до Казахстан.

На 31 януари в Бразилия сферично НЛО се движело с голяма скорост в продължение на 1,5 минути и било заснето на видео.

На 10 и 11 февруари имало многобройни каскадни наблюдения на НЛО над Евразия и Южна Америка. Това „шоу“ започнало над Русия, а завършило над Лима в Перу, където заснели много ясен дисковиден обект, летящ над града.

На 25 февруари били отбелязани каскадни наблюдения, очевидно на един и същи обект, над Русия. Този обект прелетял практически през цялата страна.

През юли близо до гр. Киштим в Челябинска област прелитане на НЛО било съпровождано с появата в гората на овъглени дупки в дърветета, сякаш изгорени от боен лазер. По такъв начин били поразени няколко дървета.

На 6 август в Павлово-Посадски район на Подмосковието пред очите на хората един след друг с интервал няколко минути прелетели две НЛО и паднали в гората. Открито е едното от местата на падане. Там са открити паднали дървета, подобно на тунгуските, но с много по-малки размери – 60 метра в диаметър. Но растенията там били извадени от корен, очевидно в резултат на въздушен взрив.

На 29 август масови каскадни наблюдения на НЛО били отбелязани в европейската част на страната – от Краснодарски до Ставрополски окръг до южната част на Подмосковието.

А на 7 декември работници от летището в Минерални води видели как над пистата прелетяло НЛО и увиснало задълго над тях. Този обект е наблюдаван в продължение на няколко часа в няколко града на Южния федерален окръг, включително в Ставропол.

Гигантски каменни дискове

На 31 януари м.г. близо до село Каракан, Беловски район на Кемеровска област, на дълбочина около 40 метра е открит каменен диск с диаметър 1,2 м и тегло 200 кг. Той се състои от много твърда скала – аргилит. По-рано на това място са откривани бивни на мамут, които лежали в глинени наноси на дълбочина около 25 метра. А това сочи, че дискът е много по-древен от мамута.

За нетрадиционното събитие разказал на своята страница във „ВКонтакте“ неговият откривател, а местните жители кръстили находката „каменния диск на предците“. Работникът дори съобщил, че намереният диск не бил единствен – още един подобен предмет, намерен там, се разпаднал от удара на кофата на багера. Оцелелият диск сега се намира в природния отдел на Кемеровския музей е и достъпен за изследвания.

 Bloknot Volgograd

Bloknot Volgograd

На 9 септември на стръмна клисура в Жирновски район на Волгоградска област – място, прославило се с мистични и аномални явления, експедиция на „Космопоиск“ открила няколко десетки каменни диска. Най-малкият от тях е с диаметър около половин метър, най-големият – 4 метра и 20 сантиметра. Един еднометров диск бил изваден от клисурата и сега се намира в музея на град Жирновск.

Преди това най-големият каменен диск в света е бил 2-метров и е открит през 2007 година в Хуанг, Китай. При изследване на площадка за нова въглищна мина работниците откопали необичаен камък – гигантски идеално кръгъл диск с неголяма вдлъбнатина в средата. Теглото на находката е 400 кг. След първия диск миньорите извадили още девет подобни блока. Всички те имали еднаква форма, размер и тегло. Пристигналите на място археолози не могли да дадат ясно обяснение на откритите предмети.

Нямат обяснение и подобните находки в Русия – изкуствени ли са, или с естествен произход, все още не е установено.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Мистерии

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори