Как да останете млади и здрави: съветите на шаолински монах

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Мегавселена
 • 24 май 2016 г. в 00:01 Последна промяна:
  25 май 2016 г. в 15:56


Какво пожелаваме на своите приятели и близки? За какво мислим като за най-важната част от нашия живот? Разбира се, това е здравето.

Но колко от нас правят наистина нещо съществено за своето здраве? Ако сте решили наистина да бъдете здрави, то можете да започнете още сега.

Тук са изброени съветите на великия майстор на бойните изкуства и монах от Шаолин Шифу Ян Лей за начина, по който можете да съхраните своето здраве и младост колкото се може по-дълго.

Някои от съветите трудно може да се приложат в съвременния градски живот. В днешно време малцина практикуват Кунг фу, а още по-малко хора са чували за енергията лунг, но все пак много от съветите са актуални и ще ви помогнат в постигането на здраве и равновесие.

 1. Не мислете прекалено много. Размишленията отнемат енергията и ви състаряват.
 2. Не говорете прекалено много. Хората или действат, или говорят. По-добре е да бъдете сред тези, които действат.
 3. Разделете работата си на периоди по 40 минути и правете между тях 10-минутни паузи. Дългата концентрация на зрението върху едно и също вреди на здравето на вашите очи и вътрешните органи.
 4. Когато сте щастливи, е необходимо да контролирате чувствата си. Загубата на контрол над тях ще навреди на вашата енергия лунг (енергията на вятъра или силата на жизнения вятър).
 5. Не преживявайте и не се ядосвайте прекалено много. Това вреди на вашия черен дроб и стомаха.
 6. Не преяждайте. Винаги се старайте да оставите малко чувство на глад. Преяждането вреди на далака и другите органи.
 7. Не бързайте в делата си. Винаги помнете поговорката „Бързай бавно и скоро ще стигнеш“.
 8. Ако се занимавате само с физическо натоварване и не отделяте време за разпускане и разтягане, ще станете раздразнителни и ще губите енергия Ин, нарушавайки баланса между Ин и Ян.
 9. Но ако не се занимавате със спорт и отделяте време само на покой, медитация и Ци гун, ще загубите енергия Ян.
 10. Кунг фу ви дава всички видове енергия. Целта на заниманията е да намерите баланс между своите Ин и Ян. Колко часа ще отделите на това, не е важно, главното е да намерите това, което е необходимо на вашето тяло.

Категории на статиите:
Здраве

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори