Как природата си присвоява Земята обратно

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Димитър Димитров

На източния бряг на Китай, в устието на река Янгтзе, се намира древният и отдавна забравен рибарски град, който природата е решила да си вземе обратно. По улиците и стените на къщите бавно са си проправили път огромните бръшлянови лози, показвайки по фантастичен начин истинската мощ на природата.

Jane Qing, Xie Yixuan

Jane Qing, Xie Yixuan

Това е село Хоутоу Уан. С течение на времето жителите му започнали да напускат, защото мястото вече не било стабилен източник на рибодобив поради постоянно увеличаващият се брой рибари.

Jane Qing, Xie Yixuan

Jane Qing, Xie Yixuan

Из цял Китай има стотици изоставени градове заради индустриални промени, изразходване на ресурсите, урбанизация и други. Това е дало шанс на природата да си присвои обратно обширни територии. Изоставените градове и села изглеждат зашеметително и по-осведомените туристи често ги избират за своите екскурзии. Все пак, в някои от селата най-възрастните обитатели са останали, отказвайки да напуснат родните си места, било то и вече изоставени.

Jane Qing, Xie Yixuan

Jane Qing, Xie Yixuan

Ewao / Timewheel

Категории на статиите:
Природа

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори