Как се свири на кактус (ВИДЕО)

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Даниел Гоурски, диджей от Германия, един ден си поливал кактуса и открил, че игличките на растението могат да издават необичайни звуци, когато се докоснеш до тях.

Освен това музикантът разбрал, че всяка игличка на кактуса звучи различно. Гоурски записал композиция с помощта на необичайния „инструмент“, съобщава Motherboard.

На кадрите долу се вижда как Горуски свири на кактус. За да контролира звуците на растението, немецът включил към него процесор с ефекти.

Гоурски обаче не е първият артист решил да използва растения в творчеството си. През 70-те години с това се е занимавал американският авангардист Джон Кейдж.

Любителите на авангардното звучене могат да открият и други „иновативни“ приумици. За почитателите на по-твърдата музика наскоро чикагският музикант Роб Скалън засне видео, на което изпълнява песента Killing In The Name на известната американска рок група Rage Against The Machine на права лопата.

Видеоблогърът майсторски изпълнява мелодията на прикачена към иновативния инструмент басова струна. Смайващото изпълнение на „лопатен метъл“ можете да откриете тук.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Свят

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори