Какво може да каже кихането за вашия характер

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Едни го правят звучно и с размах, други издават звук, сякаш са настъпили мишка. Оказва се, че начинът, по който кихате, може да разкаже някои неща за вашата личност.

Невропатологът Алън Хирш от САЩ обяснява, че кихането прилича на смеха. Някои хора се смеят гръмко, други – тихо, и по подобен начин стоят нещата с кихането. Стилът му обикновено се запазва от младостта, разкривайки някои от личните качества на човека.

Хирш твърди, че по време на кихане ние изпитваме удоволствие, подобно на оргазъм. Ако сте по-сдържани сексуално, то може да потиснете кихането. Ако обичате живота и удоволствията, по-скоро ще кихнете така, че да ви чуят надалече.

Според експерти по езика на жестовете съществуват 4 основни стила кихане.

Ако кихате веднъж и се обръщате настрани, то вие се отнасяте към приятния тип хора. Дружелюбни сте, готови да помогнете, загрижени за другите.

Ако кихате звучно, забавно и многократно, по-скоро се отнасяте към харизматичните и влиятелни лидери, но не сте много внимателни към детайлите и с удоволствие оставяте другите да оправят дребните ви бъркотии.

Ако се опитвате да сдържате кихането, но не се получава и успява да излезе едно силно и бързо „апчих”, то вие сте решителни, дейни и говорите по същество. Разстройвате се, когато другите не отговарят на очакванията ви.

Ако винаги закривате носа и устата си с кърпичка при кихане, вие сте внимателни, педантични и дълбокомислени.

Всъщност кихането е част от защитните механизми на нашето тяло и ни избавя от бактерии и други фактори, които може да ни навредят. То е рефлекс, който се предизвиква от дразнители, такива като полени или прах, които попадат в носната кухина.

Мозъкът изпраща сигнал за тяхното отстраняване, предизвиква дълбоко вдишване, свиване на гръдните мускули и налягане, което се насъбира, преди въздухът да се издиша за миг. Езикът притиска небцето и кихането се изстрелва с 45 метра в секунда.

Честите пристъпи на кихане може да сочат, че сте алергични към нещо от заобикалящата ви среда. И разбира се, може да сочи за начало на вирусна инфекция.

Източник: Pacific Standard

Тагове:
Категории на статиите:
Синя луна

Коментари

  • You just dont need to worry about bad credit. Close Select your closest location Multiple loans to choose from st Lien Loans By submitting my information above I authorize InstaLoan and its affiliates to contact me by email or phone for business or marketing purposes.In some cases payday loans may be structured so that they are repayable in installments over a longer period of time. [url=http://fastmoneyfor.com]short term loan[/url] com knew that there would still be genuine loan lenders of funds until I Construction loans.

    Ronneve 4 октомври 2017 20:51 Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори