Какво виждат космонавтите в капсулата при приземяване (ВИДЕО)

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

© Роскосмос
Антония Михайлова


Роскосмос е публикувал видео, в което показва какво виждат космонавтите при приземяване в капсулата.

На страницата на корпорацията във Facebook са публикувани подробни обяснения какво се случва с летателния апарат при връщането му на Земята.

На страницата си във Facebook Роскосмос е публикувал няколко видеа, в които демонстрира как именно се случва разделянето на кораба „Союз ТМА-19М“ на три отсека: приборно-агрегатен, спускаем апарат с космонавтите и битов отсек. След това е демонстрирано навлизането на апарата с космонавтите в атмосферата и накрая – приблизителната картина на това, което вижда екипажът отвътре на този етап.

На височина 10,5 километра скоростта на апарата достига 220 м/сек, след което „сработва пиротехническата система за изстрелване на покрива на парашутния контейнер“, пояснява Роскосмос.

Покривът на този контейнер активира спирачен парашут, който се откача от капсулата на височина 8,5 километра. Сработва основният парашут, с който капсулата се снижава по-нататък.

Капсулата на кораба „Союз ТМА-19М“ с членовете на 47-ата експедиция – космонавта на Роскосмос Юрий Маленченко, астронавта на НАСА Тимъти Копра и астронавта на ESA Тимъти Пийк – се приземи благополучно на 18 юни в казахстанската степ.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Искам да знам

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори