Капсула на времето от предците за потомците на психиатрите (ВИДЕО)

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Изследователи откриха в руините на разрушена психиатрична болница в американския град Индианаполис капсула на времето с видеопослание към потомците, което служителите на лечебното заведение записали през 1958 година, съобщава Gizmodo.

Носителят на записа се оказал увреден – част от звуковата пътека на шестминутния запис буквално е загубен.

В своето послание двама психиатри сред ръководителите на болницата разсъждават за електроконвулсивната терапия, при която у пациента се предизвикват конвулсии чрез пропускане на ток през главния мозък.

„Например някога, кога точно, знаят само тези, които ще отворят тази капсула – ще се върнем към инсулин-коматозната терапия или ще създадем нови начини за лечение. Само когато психиатрите на бъдещето намерят капсулата, ще стане ясно колко правилно сме лекували своите пациенти“, отбелязва един от психиатрите.

През 50-те години на ХХ век в САЩ активно се практикувала инсулин-коматозна терапия – ежедневни инжекции с инсулин с цел въвеждането на пациентите в многодневна изкуствена кома. В края на 50-те години в САЩ решили да се откажат от този метод поради неговата опасност и ниска ефективност.

Посланието към потомците било оставено при откриването на нов корпус на лечебницата. Той бил построен специално за да осигури необходимите условия за прилагане на електроконвулсивна терапия.

Самата болница била закрита през 1992 година, а сега на нейно място ще изникне бизнес център.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Синя луна

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори