Кладенецът на Тор – вратата към Ада

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Кладенецът на Тор е единствената по рода си неизследвана от човека загадка на нашата планета. Това наистина е врата към друг свят…

Друго подобно явление – Кладенецът на Яков – е изследвано още през втората половина на миналия век. Но и до днес не се е намерил смелчак да изследва Кладенеца на Тор.

Диаметърът на природната дупка е 5 метра и при настъпване на прилива изглежда, че бездната изсмуква водата. А след няколко секунди Кладенецът на Тор „изплюва погълнатата вода“.

© snowpeak

© snowpeak

Защо тази дупка насред скалистите брегове на нос Перпетуа (щата Орегон, САЩ) се нарича Кладенецът на Тор?

Древна легенда разказва за ревност и убийство. Някога тези живописни брегове на Тихия океан били любимо място на влюбените двойки. Една от тях била особено прекрасна – млад воин и красива девойка.

© Sheldon Nalos

© Sheldon Nalos

Всяка вечер те се срещали на мястото, където сега зее пропаст. Недоброжелатели нашепнали на младата жена за изневярата на нейния любим и тя повярвала в коварните думи на завистливите си приятелки.

Вечерта на срещата отишла с нож в ръка и пронизала сърцето на любимия младеж. Тор (в скандинавската митология – бог на гръмотевиците и бурите) и превърнал стеклата се кръв в изгаряща всичко лава, която оставила на мястото на трагедията зееща рана.

Кладенецът на Тор и днес напомня колко разрушителна може да е ревността.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Легенди

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори