Кметът на Берлин откри паметна плоча на Дейвид Боуи

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

Берлин – градът, свързан със знаков период в кариерата на Дейвид Боуи, почете легендарния британски музикант с паметна плоча, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

На церемонията по откриването на плочата пред дома в Шонеберг, където Боуи е живял в периода 1976-1978 г., е присъствал кметът на Берлин Михаел Мюлер.

„Този период „роди“ албумите „Low“, „Heroes“ и „Lodger“, които ще се запомнят в музикалната история като „Берлинската трилогия“. Триото албуми са продуцирани в прочутите студиа „Ханса“, недалеч от мястото, където се намираше Берлинската стена“, гласи надписът.

Михаел Мюлер е заявил, че Дейвид Боуи ще остане важен символ за Берлин и през идните години, поради което е взето решение да не бъде спазен петгодишния период след смъртта му, за да бъде почетен по този начин.

След кончината на Дейвид Боуи през януари тази година скърбящите берлинчани организираха редица трибюти за легендарния бивш жител на града, припомня ДПА. (БТА)

Категории на статиите:
Памет

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори