Кое е извънземното от Атакама?

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Дребното телце на извънземно, открито в пустинята Атакама преди 10 години, което беше показано в документалния филм „Сириус”, предизвика бурна реакция в интернет.

Откакто е открито тялото на пришълеца, наречен Ата, циркулират много догадки какво може да е това, включително версия за недоносен плод, маймуна и разбира се, извънземно, попаднало на Земята.

Телцето е открито на 19 октомври 2003 година от чилиеца Оскар Муньос, който търсел артефакти в изоставения град Ла Нория в пустинята Атакама. Според чилийската преса мъжът открил „странен скелет с дължина не повече от 15 сантиметра, завит в бяла тъкан”. Това било същество с твърди зъби, деформирана издължена глава, тяло с тъмен цвят и 9 двойки ребра.

След 6-месечни изследвания, включително ДНК анализ, рентген и компютърна томография, учените от Станфордския университет стигнали до извода, че извънземното всъщност е човек.

„Със сигурност мога да кажа, че това не е маймуна. Това е човек, много по-близо до човека, отколкото до шимпанзето. Той е живял 6-8 години. Ясно е, че е дишал, хранил се е и е преработвал храна. Възниква въпросът, колко голям е бил при раждането си”, обяснява американският изследовател Гари Нолан.

Учените заключили, че случаят е „особено интересна мутация” на човек от мъжки пол, който е живял няколко години след рождението си.

Източник: The Huffington Post

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Загадки

Коментари

  • Що се в Южна Америка, бе!? То не бе платото Наска, то не бе Пума Пунку и още, и още. Сега пък и съществото от Атакама. Хай сиктир, бе!

    Rambaldievskievichus 12 септември 2016 13:43 Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори