Контакт с извънземни няма да завърши с добро

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Човечеството трябва да помисли два пъти, преди да осъществи контакт с извънземни, смята проф. Матю Бейли, който отговаря за търсенето на извънземен живот в университета на Мелбърн.

Ученият ще участва в проекта по търсене на контакт с извънземни цивилизации, който ще се финансира от руския милиардер Юрий Милнер по идея на Стивън Хокинг.

По думите на учения контактът с извънземни може да е опасен, тъй като, докато достигне сигнал на хиляди и милиони светлинни години, при самите изпращащи го много неща може да се променят и не е известно в каква посока ще стане това, пише Интерфакс.

„Историята на слабите контактуващи цивилизации с по-напреднали няма да е щастлива“, отбелязва Бейли.

Съоснователят на Mail.ru Group и основател на DST Global Юрий Милнер влага 100 млн. долара от средствата на своята благотворителна фондация в проект по търсене на извънземни цивилизации.

Както разказва Милнер, идеолог на проекта е прочутият физик Стивън Хокинг. Вече са сключени договори с операторите на двата най-големи радиотелескопа в света – Green Bank Telescope в Западна Вирджиния (САЩ) и Parkes Telescope в Австралия, а също с оптичните телескопи Lick Observatory в Калифорния за наемане на „значителна част“ от времето за космически наблюдения.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Свят

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори