Красота, агресия и история: BMW 3.0 CSL Hommage R

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Actualno.com
Антония Михайлова

С тази убийствена концепция BMW отбелязва 40-годишния юбилей на BMW в Северна Америка и същевременно и особените успехи на BMW 3.0 CSL през 1975 г.

През 1975 г. е създадено подразделението BMW of North America – първото търговско представителство на марката извън Европа. В същото време BMW Motorsport решава за пръв път да участва със специално изработено BMW 3.0 CSL в американски автомобилни състезания – в серията IMSA.

Само няколко седмици по-късно BMW постига първи исторически триумф в 12-часовото състезание на „Себринг“. Той е последван от множество успехи, например на „Лагуна Сека“, отдалечена само на 15 мили от Пебъл Бийч.

Още през тази първа година на участие белите BMW 3.0 CSL печелят и класирането при производителите. В чест на 40-годишния юбилей на BMW of North America и на споменатите моторспортни триумфи, BMW отдава почит с втория концепт 3.0 CSL Hommage R. Първият бе показан точно преди година, отново на Конкурса за елегантност в Пебъл Бийч.

Човекът е поставен в центъра на дизайна на BMW 3.0 CSL Hommage R. За да постигнат пълна интеграция, дизайнерите са се фокусирали върху ориентацията към водача още при създаването на геометричната форма на интериора. При този подход конвенционалните интериорни функции са оформени по напълно нов начин.

Вижте подробностите в Actualno.com.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Автомобили

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори