Ласките в Космоса са опасни

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Слуховете, че астронавтите вече си имат работа с последствията на безтегловността, обикалят повече от десет години, но НАСА и руското правителство упорито мълчат по въпроса.

И ето, сега учените твърдят, че нулевата гравитация влияе на различни процеси, включително на репродукцията, че води до развитието на мозъчни заболявания и дори рак.

Изследване сочи, че гравитацията променя процесите на растежа и функционирането на растенията. Проф. Аня Гейтман от университета на Монреал, твърди: „Учените отдавна знаят, че хората, животните и растенията са се развивали под влиянието на земната гравитация и имат способност да я усещат.” Изследването й е публикувано в сп. PLOS ONE.

„Вътреклетъчните процеси на транспортиране са особено чувствителни към намеса, което води до драматични последствия за функционирането на клетката. Това, как влияе гравитацията върху тези процеси, досега се разбира от учените доста слабо.”

Изследователите оцветили специфични структури в клетките, за да установят по какъв начин се преместват различните компоненти и как реагира клетката на гравитационните промени.

„Открихме, че вътреклетъчният транспортен поток се нарушава под въздействието на хипергравитация. И двете крайни състояния – и хипергравитацията, и микрогравитацията – влияят на изключително координираните процеси по създаване на клетъчните стени – казва съавторът на изследването д-р Йозеф Шелби. – Нашето откритие има значение и за здравето на хората, тъй като сходни ефекти вероятно имат място и в човешките клетки – например в невроните, където вътреклетъчните транспортни потоци имат ключово значение.”

Във връзка с това следва да кажем, че НАСА не забранява директно секса в Космоса, но кодексът й призовава да се поддържат „отношения на доверие” и „професионални стандарти” във всякакви обстоятелства. Но сексът в Космоса някога ще има своето място, особено защото пилотираните мисии на Марс ще продължават няколко години и такова продължително въздържание ще бъде неприемливо за повечето хора.

И сексът, естествено, ще бъде естествена част от живота на лунните или марсианските бази – особено ако пред тях стои целта някога да организират самоподдържаща се колония. Увеличаващият се брой космически полети също ще отвори вратата на още повече секс в Космоса. Например Virgin Galactic се надява да започне суборбитални туристически полети още следващата година.

Впрочем компанията вече е отказала предложение на неназовани лица в размер на 1 млн. долара за помощ в създаването на филм за секса в безтегловност.

Източник: Daily Mail

 

 

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Синя луна

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори