Лечебните честоти, които имат невероятно въздействие върху ума и тялото ни

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

YouTube
Ивайло Красимиров
Наистина ли съществуват лечебни честоти, които влияят на ума и тялото или това са просто врели – некипели?

Всъщност начинът, по който лечебните честоти работят е базиран на наука и това е свързано с начина на работа на нашия мозък. Какво са честотите и как те се отразяват на ума и тялото? Нека първо изясним какво се случва в мозъка.

5 типа мозъчни вълни и как те влияят на ума и тялото

Мозъците ни съдържат милиарди клетки, наречени неврони, които изпращат съобщения една на друга използвайки електричество. Тази електрическа активност може да бъде премерена до определени модели на мозъчни вълни, които са свързани с различни състояния на съзнанието.

Алфа вълни: 8 Hz – 12 Hz

Състоянието на алфа вълните е будно, но релаксирано състояние на съзнанието. Така се чувстваме обикновено вечер, преди да заспим и сутрин, когато се събуждаме. Мозъкът произвежда повече алфа вълни, когато си затворим очите. Дълбоко алфа състояние помага за намаляване на стреса и тревожността.

Бета вълни: 12 Hz – 27 Hz

Това е нормалното състояние на съзнанието, когато сме будни. Прекарваме по-голямата част от живота си в Бета състояние, докато вършим рутинните си занимания през деня. Напълно будни сме и сме готови за действие. Липсата на Бета активност се свързва с определени ментални и емоционални разстройства като депресия и хиперактивност с дефицит на внимание (ADHD).

Делта вълни: 0.2 Hz – 3 Hz

Това е моделът на дълбок сън. Тялото освобождава хормони по време на Делта фазата. Тези хормони са от съществено значение за излекуване и за подсилване на имунната система. Делта вълните са дълбоко свързани с подсъзнанието.

Гама вълни: 27 Hz и нагоре

Гама вълните са най-бързите от всички мозъчни активности и доскоро бяха смятани за “излишен мозъчен шум”, но напоследък мненията се изменят. Гама вълните се свързват с отвореното съзнание, емпатията, един вид „по-високо състояние на съществуване“, универсална любов, алтруизъм, мир, радост, духовност, разширено осъзнаване и креативност.

Тета вълни: 3 Hz – 8 Hz

Тета мозъчните вълни се проявяват в медитативни състояния и сън, включително, когато сънуваме. Това е лекото полу-съзнателно състояние, в което се намираме точно преди да заспим, което прави Тета състоянието толкова подходящо за хипнотерапия. Тета мозъчните вълни се асоциират с мечтателност, вдъхновение и интуиция.

Как звукът влияе на мозъчните вълни?

Учените са наясно, че електро-активностите в мозъка на се случават в среда на вакуум. Някои неща им влияят, в това число звукът. Излагането на звук променя мозъчните вълни. Това е „увлечение“.

Мислете за това като за радио, което са настройва на вълните на излъчващата радиостанция. Мозъкът се адаптира и се настройва, когато е изложен на определена честота. Тъкмо затова мозъчните вълни могат да бъдат манипулирани.

Какво са лечебните честоти
Лечебните честоти на съзнанието използват Тета вълни

Представете си, че сте на стола на хипнотизатор, който иска да се отпуснете и да затворите очи. Казва ви, че сте на плажа, слънцето приятно топли лицето ви и чувате как вълните меко се разливат по брега. Можете да усетите аромата на сол във въздуха докато бавно заравяте крака в пясъка. Чувствате се абсолютно спокойни и в безопасност.

Някак си успяхте да извикате от нищото всички тези образи, аромати и чувства в съзанието си. Никога не сте били на това магично място, но го усетихте, преживяхте го в съзнанието си. Това се случва в полу-съзнателното състояние, в което мозъкът произвежда Тета вълни.

Защо това е важно?

Защото по време на Тета състояние можем да преживеем нещо като „алтернативна реалност,“ в която е възможно абсолютно всичко.

Сега си представете следния сценарий: Ако поискам да вдигнете автомобил, за да измъкна отдолу парче дърво, вероятно няма да успеете. Но има много документирани случаи, в които родител е успявал да вдигне такава невъобразима тежест, за да спаси детето си в кризисна ситуация. По време на такива невероятни случки мозъкът е в Тета състояние.

Тета вълните се асоциират с нашето подсъзнание. Дълбоко вкоренени вярвания за нашата идентичност, които намираме толкова трудни за промяна, се съхраняват тук. Възможно е обаче с упражнения да се научим да използваме тази алтернативна реалност, в която всичко е възможно. Можем да влизаме в това измерение на нови възможности и да променяме разни неща.

Както казахме, Тета мозъчните вълни са свързвани с вдъхновение и интуиция. Защо да не приучим мозъка си да посяга към тези невероятни ресурси? Можем да се възползваме от невероятната хипнотична сила и да преминем към по-осветлено състояние на съзнанието.

Тета състоянието ни позволява да избягаме от оковите на петте сетива и да проверим какво има отвъд границата, която собственото ни съзнание поставя пред нас.

Източник: learning-mind.com.

Така и така си тук …

… искаме да те помолим за услуга. Ние сме малка независима редакция, което значи, че сами си решаваме какво да правим и за какво да пишем. Нямаме абсолютно никакви зависимости към рекламодатели, собствениците ни не са милионери, нямаме никакви взаимоотношения с политици или пък бизнесмени. Никой не редактира редактора. Никой не „насочва“ мнението ни. Затова ти можеш да ни подкрепиш. Ако ни четеш редовно и смяташ, че статиите, които качваме са полезни, интересни или забавни, може да натиснеш бутона по – долу и да дариш сума по свое усмотрение.
Категории на статиите:
Невро(био)логия · Отвъд науката · Психология

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори