Ловецът на чудовището от Лох Нес 25 години преследвал сом?

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

John Holmes/ardea.com
Антония Михайлова

Британецът Стив Фелтъм повече от четвърт век търси чудовището от Лох Нес. За да реализира своята детска мечта, мъжът изоставил дома си, напуснал работа и се разделил с приятелката си. Но наскоро Фелтъм стигнал до извода, че всъщност никога не е съществувало чудовище, съобщава Fox News.

Ако се вярва на официалния сайт на британеца, той започнал да следи Лохнеското чудовище през 1991 година и оттогава това е основното му занимание в живота. Продал е къщата си в Дорсет и се преместил в Шотландия, на брега на езерото Лох Нес. Стив Фелтъм е влязъл в Книгата на рекордите „Гинес“ като човека, който най-дълго в света е следил митично създание.

Чак почти 25 години след началото на лова мъжът стигнал до неутешителния извод. Според Фелтъм няма никакво чудовище.

Стив Фелтъм, Неси„Не мога да лъжа. Струва ми се, че съм се заблуждавал. Това, което са видели мнозина, повече прилича на гигантски сом с характерно огънатия му гръб. По-скоро това е европейски сом. Дължината на тялото на тези риби може да стигне 5 метра, а теглото – 400 килограма“, казва Фелтъм.

Впрочем по думите на британеца той ни най-малко не съжалява за напразно пропиляното време.

„Изобщо не съм разочарован от начина, по който съм прекарал последните 24 години. Живея в своя лична утопия на брега на езерото Лох Нес“, казва мъжът.

Преди това се съобщаваше, че Лохнеското чудовище е разгледано от спътник.

Категории на статиите:
Открития

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори