Малайзийският боинг изчезнал през дупка във времето… Вярвате ли?

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

scienceisbrilliant.wordpress.com
Антония Михайлова

Изчезналият малайзийски лайнер може да се открие след десетилетия. Такива неща вече са се случвали.

Скелети по седалките пият кафе…

Самолетът DC-3, изчезнал през 1939 година на път от Рио де Жанейро за Хавана, се приземил 55 години по-късно на летището в колумбийската столица Богота. Тази история за дни се разнесла заедно с подробностите.

Разказват, че „Дъглас“ внезапно изникнал на екрана на радара. Приземявайки се, той по чудо не се сблъскал с излитащ лайнер. А когато на борда на неизвестно откъде взелия се самолет се качили служители на летището, видели скелети по седалките. Всички до един – 36 пътници.

До някои имало вестници с дата 16 април 1939 година и чаши с димящо кафе. Вестниците не били пожълтели, а сякаш вчера били излезли от печатницата.

Експертите, които наброявали 100 души, си блъскали главите, опитвайки се да разберат по какъв начин самолетът е извършил кацането. Понеже екипажът му също бил във вид на скелети…

Историята за самолета, върнал се през 1939 година, била измислена от начало до край.
Weekly World News

Така и не разбрали и направили извод, че самолетът е попаднал в дупка във времето, след това се е измъкнал от нея. Приземили го извънземни с дистанционно управление…

Удивително е, че сред интернет потребителите е пълно с такива, които вярват, че Боинг 777, изчезнал на 7 март 2014 година на път от Куала Лумпур за Пекин, може да е преживял нещо подобно. И също да се появи след десетилетия.

Отнесени от вятъра на времето

Колкото повече продължава безрезултатното търсене на останки от малайзийския лайнер, толкова повече мистерии възникват. И толкова по-охотно вярват хората в най-невероятното.

Макар че историята за върналия се DC-3 е най-фантастичната от тези, които изплуват сега.

Измислицата е публикувана през октомври 1995 година от излизащия по това време жълт американски вестник Weekly World News. Истини в този вестник почти никога не е имало.

В същия брой например се разказва не само за скелетите в самолета, но и за живо 10-месечно бебе от потъналия „Титаник“, което открили плуващо в Северния Атлантик на спасителен пояс 82 години след катастрофата.

Реалните истории обаче са къде по-загадъчни. Има случи, които наистина ни карат да се замислим за дупки във времето и пространството.

През 1937 година над Тихия океан изчезва самолетът на Амелия Еърхарт – американска журналистка, пилот, феминистка, която извършва околосветски полет.

Тя се приближава към остров, на който ѝ е приготвена писта за междинно кацане. Но изведнъж го губи от поглед. Островът буквално изчезва. На земята губят контакт с Амелия. Нейният „Локхийд“ не е намерен и до днес.

През 1947 година в Скалистите планини на САЩ се разбива самолетът С-46 с 32-ма души на борда. Спасителите, бързо стигнали до мястото на катастрофата, виждат само обезобразения фюзелаж. Никакви следи от пътници и екипаж не са открити.

През 1979 година, едва излетял от Токио, изчезва бразилски боинг. След излитането пилотът съобщава, че всичко е наред, и повече не влиза във връзка. Мащабната операция по издирването на самолета не дава резултат.

Някои загадъчни произшествия приключват благополучно. През 1955 година американски летец, намирайки се над Корея, за час се придвижил със своя Б-26 на разстояние хиляда километра, при положение че максималната скорост на този самолет едва превишавала 500 километра в час.

Друг пилот на транспортен боинг, чиято максимална скорост била 600 км в час, за половин час прелетял 700 км и стигнал в Гуам доста по-рано, отколкото предвиждал.

Кой знае, може би на голяма височина изведнъж са задухали някакви шантави и небивали по сила попътни ветрове, които са изтласкали самолетите? Или машините, както твърдят някои горещи глави, са попаднали в аномални зони с друг ход на времето, измъквайки се по чудо? Фантастика, разбира се… И все пак?

Впрочем

Чудовищна мистификация

Загадъчните катастрофи обикновено пробуждат активността на мистификаторите. Те не подминали и разбилия се през 2009 година в Атлантика ербъс А330-200 на компанията Air France.

Веднага след като били открити отломки от лайнера, частният боливийски тв канал PAT показал призрачен сюжет. Думите на диктора били съпровождани от шокиращи снимки, уж направени от един от пътниците. На първата се вижда, че опашката на самолета се е откъснала.

РАТ

На втората – някой излита през образувалия се отвор.

РАТ

Телевизията обявила, че снимките са възстановени от картата на цифров фотоапарат, а самият апарат бил открит сред отломките на лайнера и плувал сред океана.

Сензацията бързо била разкъсана на парчета от любителите на култовия сериал Lost, за което съобщила агенция AFP, като посочила, че показаните по боливийската телевизия кадри са взети от този сериал.

В това може да се убеди всеки, който гледа първата серия от първи сезон. Качеството на снимките, използвани от РАТ, е много лошо, но лесно се идентифицират пасажерите, седящи с кислородни маски на преден план – мъж с вратовръзка и жена с гривна на дясната ръка. Има ги във филма.

Но хората първоначално повярвали, че снимките наистина са от падащия ербъс, повярвали и в открития апарат и възстановените снимки. Още повече че и експертите признали, че подобно нещо е възможно, тъй като картата за памет е херметична и водата не я плаши.

Не е изключено някой да повтори боливийската партенка и сега. За това обаче е необходимо да открие отломки от малайзийския боинг. Сега те се търсят с помощта на специално устройство, способно да засече акустични сигнали, подавани от черните кутии. Тоест експертите смятат, че самолетът се е разбил и се намира на дъното някъде в района на Австралия.

Апаратът за регистриране на сигнали от черните кутии.
© US Navy

Подобният на самолетче апарат скенер The Navy’s Towed Pinger Locator 25 буксира на въже зад кораб със скорост 1-5 възела. Устройството улавя сигнали от черните кутии, които те подават всяка секунда на честота 37,5 килохерца в продължение на 30 дни, дори ако кутиите са на голяма дълбочина – повече то 6000 метра.

ВМФ на САЩ са изпратили високочувствителния апарат, за да помогнат в откриването на изчезналия малайзийски боинг.

КР

Категории на статиите:
Еврика!

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори